"Jobb, jobb, jobb"

Förra året, strax innan sommaren så var jag helt knäckt! Jag satt hela dagarna och ringde och sökte sommarjobb. Fick inte napp någon stans...blev bara mer och mer knäckt. Till slut fick jag napp, var knappats mitt drömjobb men fick i allafall lite erfarenhet av att stå i en hotellreception. Alla erfarenheter är väl bra, men nu vet jag i allafall att jag inte vill bli receptionist. Helst inte, i allafall! Men jag vägrar bli så knäckt i år igen...så därför ligger jag i som en tok nu...

Drömmen vore självklart att få jobb som något jag nu (snart) blir utbildad som. Jag har tröttnat på att söka sommarjobb till nästan vem som helst, bara för att få jobba. Som arbetsmarknaden ser ut nu så får man ju ta det man kan få. Jag är VERKLIGEN inte kräsen när jag söker jobb. Har skickat iväg några ansökningar till jobb så får mig att skratta... t ex Tomteland, haha..men men det kan väl vara kul att jobba med barn igen.

Men jag håller nog hellre tummarna för att få ett jobb i en butik. Så jag hoppas vidare...

Jag har ju även sökt jobb på två IKEA varuhus. Barkarby och Karlstad, som säljare. Det är inget jag vågar hoppas på, för det är många hundratals som slåss om samma jobb. Men att jag inte har fått något svar än känns i allafall lite lovande...Kan man ju hoppas =)



Såhär skulle jag kunna spendera mitt liv...


Bara ligga och titta på min lilla brorson. Och krama honom.
Han är det sötaste jag vet!
Här på bilden är han bara 9 månader gammal, men nu är han hela 3 år...

Framtiden

Nu ligger jag knappast på "latsidan". Jag målar, river tapet och fixar med allt annat med exjobbet. Själva rapporten har väl blivit lite bortglömd, men den har jag tid med sen. Nu lägger vi på ett extra kol för att bli klara så tidigt som möjligt! Jag gör allt för att undvika att bli alldeles för stressad på slutet. Just nu ser det bra ut =)

Samtidigt som jag jobbar med exjobbet så försöker jag fixa jobb inför sommaren/framtiden. Just nu siktar jag in mig på sommarjobb, då de flesta företag/butiker inte anställer "riktigt" personal under den här tiden av året. Än så länge går det inge vidare... Har mailat väldigt många, har ringt en del. Så jag vill få lite svar nu. Men jag ger inte upp, någon måste väl vilja ha mig??!!

Om någon av er där ute hör om något jobb som skulle kunna passa mig, så snälla snälla hör av er till mig!! Jag söker jobb som inredare, dekoratör eller säljare...



Jobbigt att vara känd =)


Haha, kolla in den här roliga sidan!




Målning med Disney

Igår köpte jag målarfärg och tog mig hem till mina föräldrar. Ska jobba med examensarbetet i helgen hade jag tänkt. Igår gjorde jag lite förberedelser inför målningen, kollade på Let´s Dance med pappa, bakade en kladdkaka (älskar att baka i hemma hos mina föräldrar...finns mer yta) och kollade på film!

Idag så har jag börjat måla, håller nu på med att måla en spaljé. Jag satte på en Disneyfilm som jag kunde snegla på när jag målade. Det tog pinsamt nog hela Skönheten och Odjuret att grundmåla spaljén, haha..aja men man blir i allafall på bra humör av att kolla på gamla disneyfilmer. Dom är så söta! Jag må fylla 24 år i år, men vissa av de här filmerna är faktiskt rätt bra...märker att jag nästan kan hela dialogen. Sen är det rätt charmigt att kolla på gamla VHS-filmer från barndomen!

Nu ska jag stoppa in nästan videoband. Denna gång blir det nog Pocahontas. Dags att börja med den riktigt färgen!

Pepp

Ja livet är fullt av överraskningar mina vänner. Tyvärr har jag inte fått så många roliga överraskningar den senaste tiden. "Give me a break", känner jag. Kan inte bara ett jobberbjudande dimpa ner i mitt knä och gör amig glad?

Igår var jag i Borlänge på Kupolen. Där lunchade jag med Ida, sökte lite jobb, shoppade (en känning & ett par skor) och åkte hem med Emelie. Väl hemma i Leksand så åkte vi till Turistbyrån och Biblioteket och samlade in lite information. Vi tog med oss alla broschyrer, satte oss med en fika på Siljan och började planera. Nyfikna nu??

Det är inte så jätte spännande, men jag och Emelie har tagit på oss att arrangera en Siljan Runt- resa för vår klass. Vi slutar ju nu i maj och känner att vi ville göra något ihop med hela klassen (för en gångs skull). Så nu har vi i allafall kommit igång med planeringen. Det är svårt att bestämma vilka sevärdheter som faktiskt ÄR roliga att se, för just våran klass. Men vi försöker nu fixa fram kostnadsförslag osv. Så vi kan lägga fram en riktigt bra "rutt", via mail snart!

Skönt i allafall att bussen är bokad och även busschauffören! Sweet. Snyggaste bussen i hela Sverige (host host). Det är Roddarbussen som är bokat, ja ni som nu vet hur den ser ut =)

Jag ska ALDRIG börja jobba som guid, i allafall inte om jag måste planera resan själv...pust!

En liten hälsning till min klass....Snälla snälla det vore så roligt om HELA klassen ville följa med den här dagen. Det känns viktigt att i allafall samla klassen en gång under de sista veckorna! Så jag förväntar mig att alla peppar varandra för det kan bli en riktigt rolig dag! En dag som avslutas med en grym grillfest=)

Fish eye

Dessa bilder som är tagna i Spanien under Mästarnas Mästare-tiden får mig alltid att le! Tack Niclas för at du tog dom...dom är såå söta och sjuka =)


Våga Vägra Vinter

Jag pallar inte med dessa svängningar i temperaturen! Idag har det äntligen varit lite vårsol här. Självklart tog jag mig en promenad i solen och sen fixade jag lite tapetprover. Premiär för mina solglasögon blev det också! Usch, jag behöver verkligen köpa nya...

När solen låg på mitt fönster (på min termometer) så låg temperaturen på ca 10 plusgrader. Nu på kvällen när mamma skjutsade hem mig så var det 10 minusgrader. Orka med dessa skiftningar! Kom igen nu våren...dags att komma fram nu! På riktigt...

Woopiii, Leksand vann sin första match i kvalserien ikväll. Inte alls otippat, förstod att dom skulle börja vinna när dom slapp pressen på att gå upp. Synd att dom inte kunde börja vinna tidigare...

Life...

...is to short!

Idag fick jag veta att en kille på min skola dog härom natten. Fruktansvärt. Jag vet inga detaljer än HUR han dog, men det är hemskt nog att veta att det har hänt. Jag lider verkligen med hans klasskompisar! Jag själv har nog bara pratat med honom någon enstaka gång. Vi går på en sån liten skola, så det kommer garanterat att märkas extra mycket bland eleverna att detta tragiska har hänt. INGEN ska behöva dö i så tidigt som i 30-års åldern. Det är inte okej. Han hade ju hela livet framför sig...

R.I.P Magnus

Helgen

I lördas när jag och Joanna hade tagit oss hem till leksand så åkte vi förbi henne och hämtade lite kläder och dricka. Sen åkte vi vidare och handlade och köpte med oss pizza. Sen blev det Robinson, releasefest för hennes blogg, göra iordning sig och sen blev det utgång. Vi blev klara så sent så det blev bara en timme inne på Lyckliga huset. Men det räckte gott och väl. Det var väldigt lite folk, men det fanns några roliga människor där som var värda att träffa! Träffade bland annat världens bästa Ida som går i min klass. Blev lite paff när jag mötte henne på dansgolvet...shit vilken skön tjej hon är!!



Kvällen/natten slutade med en chipspåse och en godispåse i varsinn säng. Jag och Joanna. Det va såå skönt att träffa henne igen! Skönt att ha någon nära här i Leksand som man kan terrorisera lite, haha =)

Söndagen spenderades i sängen och sen i soffan hemma hos mina föräldrar där jag kollade på hockeyn (som jag redan har kommenterat).

Igår (måndag) träffade jag Malin. Det var länge sen jag träffade henne, för hon har ju varit borta på långresa....igen! Det var kul att prata ikapp lite =) Det behövde vi.



Idag blir det en organisationsdag. Jag ska i allafall försöka med det idag. Göra upp mitt schema för de kommande veckorna, vad som måste göras och när. Ska nog börja med att ta en promenad i solen. Sen jävlar ska jag ta tag i allt!

Fiasko

Ingen kommentar om Leksands match idag.
Ingen kommentar om Leksands insats i årets kvalserie.

Leksing tills jag dör...
men just nu vette fan!

Besvikelsen är stor.

Snart drar jag.

Idag känns allt perfekt! Ja förutom att vårsolen lyser (haha) med sin frånvaro. Joanna har börjat åka från Leksand. Hon är påväg hit och ska hämta mig! Hur snäll är inte hon då?? Hon föreslog härom veckan att hon kunde komma och hämta mig här i Stockholm. Sjävklart ville jag det. Åh va roligt med roadtrip...sen skadar det ju inte att vi ska "cruisa" runt i hennes finfina bil (som ni ser här nedan). Jag har rätt mycket packning så det ska bli intressant att se om jag får in allt, för bilen är ju inte den största. Men det går nog bra...

Väl hemma i Leksand sen så ska vi nog ha "releasefest" för Joannas nya fina blogg. Kan mycket väl bli fest och kanske även utgång. Vem vet!

Jag är bara så glad idag, för jag har längtat efter min lägenhet så mycket. Jag tycker om den fast det är så liten och "svårfixad", men den är mysig och innehåller min underbara säng. Jippi, nu kanske min rygg blir bra igen. För min rygg är rätt pajj efter att ha sovit på den här bäddsoffan i 6 veckor.

Jobbade ju min sista dag på IKEA igår. Det kändes väldigt vemodigt att sluta igår, för jag trivs så bra. Men jag får komma tillbaka dit och hälsa på alla snart! Mina chokladrutor som jag bjöd på igår verkade vara uppskattade, så det var ju bra...

Snart kommer den här svarta bilen och hämtar mig...


Lika som bär?

Jag fick ett meddelande på facebook härom dagen. Det var från någon kille, han skrev såhär: "Sara från famefactory? Isåfall, ska vi bli vänner?" Han menade alltså Sara Löfgren. Öh är jag lik henne?? Jag ser det i allafall inte... Vad säger ni? (Bilden på mig här nedan var den som han såg i miniatyr på facebook)




Jaha...

...det här känns ju lovande..inte! Vad händer nu då?

"Leksand sparkar tränarduon"



"Tack för mig-kaka"

Gårdagens match vill jag knappt prata om. Den förlusten var pinsam, deras spel var pinsamt och jag skulle vilja föreslå till Leksands IF att sluta snacka om att "i år ska vi upp" inför varje säsong. Sluta sätta press på sitt egna lag och börja tänka långsiktigt istället, bygga upp ett riktigt bra lag. För nu är kvalserien en återkommande mardöm för klubben...som sätter griller i huvudet på spelarna, på helt fel sätt. Aja, nog om det!

Har precis bakat. Känner mig riktigt duktigt nu! Imorgon är min sista dag på min praktik på IKEA, känns riktigt tråkigt för jag trivs så bra med jobbet och alla mina kollegor! Kommer verkligen sakna dom. så därför tänkte jag bjuda på något gott på eftermiddags fikat imorgon. Jag har gjort mammas goda chokladrutor med kokos...har tagit en lite smakbit, dom smakar gott men inte som mammas men det får jag ta. Vill ju inte att mina kollegor ska tro att jag har köpt dom, utan att dom faktiskt är hembakade =) Jag hoppas dom "går hem" imorgon...


Snabbis innan matchen

Jag är hemma en snabbis nu och äter lite innan jag ska dra vidare mot Hovet. Ska möta Maja och henne bröder där för att  kolla på kvällens kvalseriematch AIK-LIF. Ska bli riktigt roligt, har aldrig varit på Hovet (bara i Globen) och kollat på hockey. Kan nog bli en intressant match! Jag är alldeles för dåligt insatt på hur bra lagen är i år, så jag ska nog inte uttala mig om vad jag tror om kvällens resultat...men ett som är säkert är att jag hoppas innerligt att Leksand vinner ikväll!! För de behöver dom/vi oerhört mycket, annars blir det nog ännu svårare för dom att ta sig upp. För just nu ser det ju inte alls ljust ut för Leksands drömmar om att äntligen få kliva upp till den högsta serien igen...

Så håll tummarna och tänk positiva tankar så får vi hoppas att allt går vägen...

Grattis Elofsson!

Ja då var det klart då! Per Elofsson tog hem vinsten och blev Mästarnas Mästare (första säsongen). Jag hoppas innerligt att det blir en säsong till och att jag får följa med igen! Va skönt att det äntligen är officiellt vem som vann =)

Grattis Elofsson till vinsten och grattis Malin till silvret!



Nu ni...

...och vinnaren i Mästarnas Mästare är....

haha glöm det att jag tänker berätta det nu, en timme innan alla andra får veta det. Jag har hållit tyst i ett halvår, så jag borde nog kunna hålla tyst i en timme till, haha!

Stäng av datorn och styr blicken mot tv:n. För nu börjar programmet på SVT1. Berätta gärna vad ni tycker om vinnaren, att just den personen vann!

Rimmar med helgen...

Hockeyn....Rögle mot Leksand i kvalserien...Leksand ligger under just nu med 3-2...kom igen nu Leksand! Det blir så mycket roligare att se matchen (AIK-Leksand) på onsdag på Hovet då. Fem minuter kvar nu....aaaaaaah.

- Inväntar resultat....



- Aj aj aj...en bild från dagens match. Det där ser inte skönt ut!









- Helvete nu gör Rögle ett till mål!! 4-2. Lyssnar på radiosporten och hör att dom spelar Malena Ernmans vinnarlåt "La Voix" som mål-låt när Rögle gjorde mål...jag mår illa.

- Två minuter kvar nu....hm...

- HELVETE förlust igen...Nä nu drar jag på min jackan, stoppar musik i öronen och går till affären. Bajs.

Hur tycker jag att det går då? Egentligen...

Åååååååååt helvete!

Denna helg har varit som en rejäl berg-och-dalbana. Jätte kul och mysigt...men även tung och låg.

Bra:
- Syrran kom hit till Sthlm över helgen.
- Myste med min brorson.
- Gick på genrepet till Melodifestivalen på lördagen.
- Åt gott och myste framför finalen på lördags kvällen.

Dåligt:
- Whatta fuck!!!! Hur i helvete kunde Malena Ernmans låt vinna??? Den är riktigt dålig tycker jag. Visst, jag tycker inte om opera annars heller..men jag pallar inte med henne röst. Låten är tråkig och som så många andra låtar, så är det väldigt lika en hop med andra låtar (i operastil). Jag är GRYMT besviken på årets vinnare...jag har knappt lust att sitta och kolla på Eurovision Song Contest i år (om hon ens kvalar dit). Om det mot all förmodan skulle gå bra för henne där, så bryr jag mig inte, jag står för vad jag tycker om den låten...Men jag kommer inte känna mig som en stolt svensk när hon kliver upp på scenen (om man tänker låtmässigt)... Jag hade hellre velat att Sverige skickade Måns eller E.M.D. till ESC i år...tror nog att det skulle hjälpa att skicka iväg några fina pojkar för Europa att titta och lyssna på! Men men...
- Är på riktigt dåligt humör idag. Går runt med tårarna i halsen och jag kan inte sätta fingret på varför! Misstänker att alla måsten har kommit ikapp mig. För jag har en drös med saker som jag måste fixa inom en väldigt kort tid. Det är nog mer än vad mina nerver pallar med i dags läget.

Det jag behöver just nu är att (trots att jag stormtrivs på min praktik på IKEA) bara åka hem till Leksand. Bo och mysa i min EGEN lägenhet. Ta hand om mig själv. Ta långa promenader i vårsolen (man kan ju hoppas på sol). Och börja beta av alla måsten så jag får kontroll med mitt liv igen...

Hur går det för Leksand i dagens kvalseriematch då? Ja just nu står det oavgjort mot Rögle...känns sådär va. En seger hade nog piggat upp min dag! Så snälla snälla snälla (nej jag tyckte tyvärr inte att Af Ugglas skulle vinna heller..)

Usch va bitter jag är. Sorry. Bara en sån dag idag.

Förlust och final

Gick precis in och kollade på resultatet på kvällens kvalseriematch mellan Leksand och Södertälje...tungt...börja kvalserien med en förlust! Känns inte alls bra. Bara att hålla tummarna inför kommande matcher!

Nu är min syster här i stan. Imorgon ska vi gå på genrepet inför morgondagen final av melodifestivalen. Ska bli riktigt kul, åter igen, att se bidragen live i år igen. Har faktiskt ingen aning om vem som kommer att vinna...har lyssnat mycket på låtarna, men det är svårtippat i år. Så jag tänker inte ens försöka att gissa på resultatet! Men det ska bli intressant att se hur det slutar...

Fick ett intressant mail på facebook idag från Joanna...kan bli en roadtrip nästa helg...skulle vara såå kul! Har saknat henne!



Nu jävlar!

I år är det vårt år! I år ska vi upp igen! Upp till elitserien och kämpa!
Kom igen nu Leksand, få arslet ur vagnen!!!!

Kvalserien; 1 dag kvar!



Längtar tills på onsdag, för då är det jag, Maja, Hovet och Leksand mot AIK!

Surprise!

Blev lite överraskad när jag var påväg ut i varuhuset efter lunchen idag. Blev så paff, men se vem som kom förbi och hälsade på och shoppade lite!! Jo min goa klasskompis Veronica aka "Hocka"...Var riktigt roligt att se henne igen!


Confused...

Jag är så förvirrad. Satt och pratade med en kollega efter jobbet idag, om framtida jobb och min planer. Jag var redan panikslagen innan...hur det blir med jobb i sommar och i framtiden. Fan ta att jag blir färdigutbildad ett år som detta...ett år där det knappt finns några lediga arbeten alls!! Mitt första mål är självklart att fixa jobb inför sommaren...men sen då? Har ju räkningar att betala...och det är rätt svårt att få jobb där jag vill, men självklart tänker jag göra mitt bästa!

Önskade att jag kunde lösa det här, så jag enbart kan koncentrera mig på mitt exjobb nu under mina två sista månader på Entreprenörskolan i Leksand...hm...Känner stressen och pressen komma smygandes i rasande fart!



Jasså det säger ni...

Om jag ska lyssna på mina vänner (som så snällt har kommenterat mitt förra inlägg), så ska jag fortsätta att ha kort hår med lugg. Ska fundera på det lite själva också, men jag behåller det som det är nu! Tills jag kommer på något nytt och roligt...om jag känner mig själv så kommer det nog ta ett bra tag ;-)


Kort eller långt?

Vad tycker ni? Ska jag spara ut mitt hår igen eller ska jag behålla det kort?
Jag vill höra vad ni tycker!


Kort? Långt? Lugg eller inte?

Längtan...

Längtar tills nästa helg för då kommer min syster till Stockholm igen. Vi ska gå på genrepet till Melodifestivalen på lördag och sen titta på finalen på tv på kvällen. Ska bli mysigt att träffa henne igen, saknar alltid henne när vi är ifrån varandra!

Längtar tills onsdagen den 18:e mars. För då ska jag och Maja gå på AIK-Leksand på Hovet. Äntligen drar kvalserien snart igång. Ska bli spännande att se hur det kommer att gå för Leksand!

Längtar även efter min egen säng för nu börjar min rygg ta stryk av den bäddsoffan som jag sover i just nu. Kommer verkligen njuta av min egen säng när jag åker hem sen.

Längtar inte tills om två veckor. För då har jag jobbat klart på IKEA, min praktik är slut då. Jag vill verkligen inte sluta där, för jag trivs så otroligt bra där. Att vara inredare på IKEA Barkarby passar mig perfekt...arbetsuppgifterna, kollegorna..ja allt! Vill inte sluta...

En kväll på söder...

Igår var jag ute med några tjejer i klassen. Det blev en riktigt bra kväll, väldigt lyckad!!

Kvällen började med förfest hemma hos Helena. En efter en droppade in och till slut var vi 6 stycken. Jag, Jessica, Helena, Jennifer, Steffi och Jessicas kompis Rosanna. Förfesten var grym, full med flosklar (från Jessica sida), skämt och alkohol. Vi avslutade förfesten med en kanelshot sen drog vi till "Södermalm-ett ställe"! Har varit där förut och det var lika bra även denna kväll. Jag var nog hemma strax innan 04.00...det är duktigt gjort av mig, brukar dra mig hemåt mycket tidigare annars!

Kvällens roligaste floskel: "En av dom bästa på årets melodifestivale var nog MDO!!"...Haha Jessica menade du BWO eller EMD? söt du är...

Gårdagskvällen i bilder:



Sommaren är här...

...alltså inte här utanför! För här har det regnat idag, men jag menar på IKEA. Hela denna vecka har vi byggt upp den stora sommarytan vid kassorna (sist jag var på IKEA så byggde vi ju upp julen). Det har varit rätt tungt arbete hela veckan med att bygga upp höga väggar och annan inredning, men det har varit väldigt roligt. På fredag så har vi premiär för sommarytan, så om ni har vägarna förbi så kom gärna in och kolla vilka fina nya sommarsaker de har fått in. Åh nu längtar jag till sommaren.

Vad har mer hänt under veckan då? Min mormor har åkt hem till Leksand en sväng igen, så jag har lägenheten för mig själv lite igen...fast jag saknar minsann min egen lägenhet väldigt mycket!

I veckan var jag på bio med Micke & Charity. Det var andra gången jag gick på bio med dom, och även denna gång såg vi en romantisk komedi. Haha stackars Micke har inget att säga till om =) Får se om han får välja film nästa gång...eller inte!! Haha.


Ursäkta förseningen...

Har varit väldigt dåligt på att blogga. Har jobbat mycket och inte orkar skriva på kvällarna. Ska ge er en "weekupdate" imorgon, men nu måste jag göra iordning mig och skynda iväg till Helena. För ikväll blir det förfest och utgång! Om jag nu inte blir alltför trött efter förfesten, då jag fortfarande är lite hängig, för då kanske jag skippar utgången...

Hörs imorgon!



Pink lady?

Världens första bild på antagligen världens enda albino delfin. Så söt!



Läs artikeln här!

Otroligt bra film.

Nu ikväll såg jag och Bella "Benjamin Buttons otroliga liv". Det var en väldigt bra film måste jag säga! Den var närmare 3 timmar lång men det märktes inte...En "måste ses"-film!!



Bra helg.

Det har verkligen varit en helt underbar helg! Träffat familjen. Ätit gott. Haft 3-årskalas. Gjort goda chokladbollar. Kollat på melodifestivalen. Kollat på Vasaloppet. Busat med Anton. Kramat om systeryster. Gått på bio med Bella...

Bra helg.



RSS 2.0