Känn pepp mina vänner!

Snart är det dags för förfest hos mig och sen utgång. Känner mig altmer peppad och jag hoppas att alla vännerna känner detsamma!

Känner på mig att det här kommer att bli en bra kväll...En väldigt rolig kväll =)


Vissa orkar längre än andra...

Imorse när jag vaknade och kollade på mobilen, så hade jag fått ett charmigt sms kl 03.33. Haha vissa orkar tydligen festa hela natten...och sedan upptäcka att det inte finns någon taxi här i Leksand =)

Vackert.


Med en smak av "bananlack"..

...sitter jag nu i soffan framför Let's Dance och myser. Orkar inte ta tag i städningen just nu...skjuter på det lite till! Var hos tandläkaren idag. Blir kallad dit typ vart tredje år, behöver inte gå dit så ofta. För jag aldrig har några problem med tänderna (peppar peppar), vilket är riktigt skönt. Men tandläkaren avslutade i allafall med att måla på just "bananlack". Man får såna flashbacks när man känner den här smaken i munnen...

Annars så har vi en uppgift i skolan nu, som jag jobbat med under hela dagen idag. Vi ska göra en bildboard (kollage) över hur vi vill att vår drömbutik ska se ut. Jag tänkte mig något i stil med en inredningsbutik som har en rätt ung, pop-rockig stil med coola och annorlunda produkter. Inte för att jag har tänkt att öppna en sådan butik i verkligheten...men det är kul att låtsas! Lägger upp bilder i veckan, när bildboarden är klar =)



The end

Jag vet inte hur många av er som har hört detta eller hur många av er som faktiskt bryr er. Men idag fick jag höra att alla Zara-butiker i Sverige ska läggas ner. De anser väl att det inte lönar sig, vilket jag tycker låter jättekonstigt. Det är som sagt ett rykte, men som jag hörde från som jobbar rätt "högt upp" på Åhléns...

Tråkigt, fast jag har nog bara varit inne i en Zara-butik en gång...så hela min värld går inte direkt under.


Vårkläder

Idag hade vi lektion i Borlänge på Kupolen (som vi har lite då och då). Jag hade en bra morgon och drog på mig min röda vårjacka och mina conversefavoriter på fötterna. Känns lite roligare att sätta på sig en klarröd jacka istället för en tråkig svart vinterkappa. Tänkte att skovalet skulle vara bra när vi skulle jobba inne på Åhléns hela dagen, men det var inte ett alltför smart drag. Frös fötterna av mig påvägen till min skjuts imorse. De började inte tina upp förän på Kupolen. Sen frös jag så att jag skakade när jag gick hem nu alldeles nyss. Burr....det var tydligen alldeles för tidigt för vårkläder!

Enligt smhi.se så är det ca minus 9 grader här i Leksand just nu (orkade inte kravla mig ur soffan för att kolla på min egen termometer). Det är ju egentligen inte så kallt, men med vårjacka och "vårskor" så är det ALLDELES för kallt.

Dagen på Åhléns bestod av att jobba praktiskt. Jag och Hanna fick hänga om inne på ATT- avdelningen (yngre dam mode). Jag har aldrig jobbat med kläder tidigare, så det här var något nytt för mig. Jag är positivt överraskad...var faktiskt otippat roligt. Så nu är jag ännu mer förvirrad inför framtiden, om jag vill jobba med...hm...


Hatkärlek?

Jag kan inte bestämma mig vad jag tycker om låtskrivaren Andreas Carlsson. Tycker jag att han är snygg och trevlig eller tycker jag att han bara är sliskig och vill visa hur mycket pengar han har? Fast det är väl typiskt svenskar, att tycka att folk som skryter om sina pengar och bilar är sliskiga...

Nej, jag kan inte bestämma mig. Men fina ögon har han i allafall. Och jag undrar verkligen hur hans och Hanna Graafs barn ser ut (jo jag har faktiskt hört att dom har barn)..för den ungen måste ju vara hur söt som helst =)


Jag snokade mig in på Hannah Graafs blogg och hittade några bilder på hennes barn. Hon hade minsann två små söta pojkar. Men man fick inte låna bilder från den hemsidan, vilket jag självklart respekterar.

Nu känner vi pepp!!

På lördag blir det fest och jag uppmanar alla tjejkompisarna att peppa upp sig lite! Skaka loss på förfesten och inne på lyckliga huset. Lördagen är VÅR kväll...
Känn pepp!

Agnes - Release Me


Britney Spears - Shattered Glass


Kanye West - Love Lockdown

Nej usch

Bläddrade nyss förbi ett tvprogram på kanal 5. Stannade och kollade lite på det...Nä usch va äckligt. Fy fan va äckligt. Alla får väl göra som dom vill, men JAG blir i allafall äcklad av att se en 5-åring bli ammad av sin mamma eller t o m av en annan mamma. Nej nej nej, det är inte okej i mina ögon...Barnen är alldeles för gamla för det då.

Jag menar, korsamning...skumt, så konstigt. Om jag var mamma skulle jag ALDRIG kunna tillåta att en annan kvinna ammar mitt barn. Nej jag har tyvärr inte förståelse för hela grejen. Usch...



Känslosam kväll

Igår städade jag lägenheten, lagade god mat och laddade upp för en kväll framför tv:n och datorn...

Jag såg "Bonde söker fru-Bröllopet". Kanske är lite fånigt men jag satt fan och grät under större delen av deras ceremoni. Det är något speciellt med bröllop! Man blir liksom lite extra lycklig när man ser det live eller på tv.



Sen kollade jag på filmen "Australia". En så kallad storfilm...Den var helt okej, den innehöll allt som en storfilm ska innehålla. Humor, kärlek och tragedi! Det är lite speciellt att se sådana filmer...men får liksom bläddra igenom hela känsloregistret, nästan i allafall.

En av birollerna spelade av en alldeles otroligt söt liten pojke vid namn Brandon Walters. Hans ögon är att dö för! Åh va mycket tjejer han kommer att få när han blir äldre! Så söt...


Bloggpaus

Har inte orkat att blogga under helgen pga många anledningar. Ska försöka ta mig i kragen och komma igång med bloggandet igen nu ikväll...

Vi hörs senare...

Dagen jag bara vill glömma...

Dagen började bra. Det gick framåt i projektet, som vi håller på med just nu.
Allt började gå i rätt riktning...Men...

En grov högersväng. Ishalka på vägen. Mötande bil. En hastighet på ca 20 km/h. Däcken tar inte. Jag glider rakt in i den andra bilens förardörr. Krasch. Bang. Panik. Chock. Gråtchock...

Som ni förstår så har jag krockat med mina föräldrars bil idag. Detta har nog varit en av mina allra värsta dagar, på väldigt länge. Har aldrig tidigare krockat med en bil. Fy vilken hemsk känsla. Men allt gick bra...Ingen person skadades, alla är okej. Men vår bil är väldigt kvaddad...så vi får se hur det går med den.

Det här är inget som jag vill uppleva igen!



Hett tips!

Min klasskompis Veronica ("Hocka") har startat ett företag
där hon gör grymt fina mössor!

Besök hennes "hemsida", bli inspirerad och köp!

Jag vill ha MÅNGA av dedär fina mössorna!



VIKTIGT!!

Har helt glömt att berätta en rolig sak för er!

Det första avsnittet av Mästarnas Mästare sändes ju förra tisdagen (del 2 sändes igår). Dagen efter det första avsnittet så fick jag ett mail från Micke på SVT som var med oss nere i Spanien. Det var sjukt många som kollade på det första avsnittet!!! Otroligt många. Jag hade blivit förvånad om det hade varit runt 800 000-900 000 pers som hade kollat på det...

MEN det var faktiskt 1,5 MILJONER personer som hade kollat på det första.
Så coolt!

Så nu uppmuntrar jag ALLA att fortsätta att följa denna programserie, så det beslutas att det blir en säsong 2. För då kanske jag får åka iväg igen....*håller tummarna*.



(Om ni har missat något avsnitt så är det bara att gå in på svt.se och kolla där istället)

Gå även in på hemsidan, Mästarnas Mästare och kolla på produktions informationen. Kolla vem som står med i början på listan =) Sååå coolt. Ni kanske tycker att jag skryter eller så...men jag bryr mig inte!!!



Panik

Vad vill jag göra efter skolan? Vad vill jag jobba med? Vill jag bli inredare? Vill jag jobba med tv? Ska jag ta ett "vanligt" sommarjobb eller ska jag satsa på något inom det jag snart är färdigutbildad om? Vart någonstans vill jag bo?

Gaaaaah, blir tokig! För många tankar i huvudet samtidigt!

Kärt återseende

Det var så trevligt att få träffa Joanna igen. Nyligen hemkommen från Kina. Vi hade en hel del att prata om...mycket att ta igen! Skönt att ha någon här som kan dra ut mig på promenader och sånt. Fick en present av henne och några klockor som jag hade bett henne köpa. Hon köpte tre olika, så jag kan variera mig lite...smart tänkt där Joanna! Tusen tack.



Kan bli en bra fredag denna vecka. Hockeymatchen ser vi fram emot: Leksand-Mora! Sen funderar jag och Joanna på att ta en SingStar-kväll med micken i ena handen och ett vinglas i andra handen. Sweeeeet!

Sthlmsvistelsen

Fem dagar hinner man mycket på. Är helt slut efter veckan i Sthlm. Vet inte varför, men det känns som om jag har flängt runt en massa!

Slutfesten. Träffa mormor och bror med familj. Formexmässan med klassen. Studiebesök med klassen. Examensmiddag för nyblivna barnmorskan i släkten (min svägerska). Shopping.




Mest otippat under veckan:
Vi strosade runt på Drottninggatan bland affärerna. En kille gick förbi mig som var helt blåmålad i ansiktet och håret(men hade vanliga kläder på sig). Precis som Robinson-Robban (under någon RobinsonFinal). Jag tittade lite extra och såg att det faktiskt VAR Robban! Herregud, att han inte har vuxit upp än...stackare!

Home at last

Kom hem från Stockholm igår. Just nu sitter jag och pluggar...stilhistoria, hm...halvkul. Hinner inte skriva så mycket just nu. Men jag ville bara berätta att jag lever och att jag mår bra =)

Nu måste jag göra iordning mig, för snart ska jag iväg och träffa Joanna! Åh äntligen är hon hemma i Sverige!! Vi behöver verkligen prata ikapp =)

Hör av mig senare...

Pics från gårdagskvällen




Premiären

Igår hade vi slutfest för Mästarnas Mästare! Det var verkligen hur roligt som helst att äntlgien få träffa alla igen...Man märkte att vi hade bott väldigt nära inpå varann där nere i Spanien, för vi hade tydligen väldigt många internskämt och sjukt bra kommentarer i bagaget. Haha, åh va jag skrattade...En riktigt bra kväll var det i allafall! Jag hoppas verkligen att programmet blir en succé, och att dom väljer att göra en till säsong. För då vill jag verkligen vara med igen!!!

Länken till första avsnittet av Mästarnas Mästare, om ni vill se det, finner ni här!

Nu är jag hemma hos min bror, ska sova här inatt. Imorgon så ska jag mötas upp med klassen och avverka några studiebesök. Vart vet vi inte än...men men vår lärare har nog koll på det! =)

Äntligen trött

Resan gick bra och det är så skönt att vara framme. Handlade lite påvägen hem och nu har jag bäddat ner mig i bäddsoffan med datorn i knät. Det är Guldbagge-galan på tv, så jag sneglar lite på det också...

Jag får en speciell känsla varje gång jag kliver av tåget i Stockholm. Det är någon slags trygg, annorlunda hemmakänsla... Kanske inte så konstigt då jag har bott i Stockholm i ett år (för något år sedan). Men jag gillar denna trygga känsla. Det kommer garanerat bli Stockholm för mig i framtiden, när och hur vet jag inte...Men ändå skönt att veta =)

Imorgon blir det strosning på stan, äta min favvolunch i Stockholm och möta upp med Malin innan slutfesten.

Så glöm inte allihopa...att kolla på SVT1 kl 20.00 imorgon (tisdag). Premiär för "Mästarnas Mästare"!!

På spåret

Sitter på tåget nu. Är väl någonstans mellan Arlanda och Stockholm. Har precis kollat klart på en film. Såg "Wanted"...den är verkligen jättebra. Bra story med sköna tvister. Blodig? ja. Våldsam? ja. Men grymt snyggt filmad. Se den!!!

Träffade Sara på perrongen i Leksand. Också påväg till Stockholm. Kul att snacka med någon som man inte så ofta snackar med, trots att man har jobbat ihop flera flera gånger. Hon är i allafall en skön tjej och man fick en liten uppdatering vad hon gör nu osv. Alltid kul!

Nä nu är det dags att packa ihop datorn...

Weird

Det känns så konstigt.

Nu sitter jag här i soffan i min lägenhet. Har nästan packat klart väskan inför stockholm imorgon. Det är känns så konstigt. Har inte sovit i lägenheten sen typ juldagen. Har sovit hos mina föräldrar under hela "lovet"...så nu känns det skumt att sitta här ensam. Fast det känns ju rätt skönt också. Kommer nog sova gott i natt, för inget slår min grymma säng. Love it!

Varför ska det vara så svårt att packa? Varför kan man inte bara bestämma vad man ska ha på sig varje dag som man ska vara borta?? Man är så osmart när man packar...i allafall jag. För vem hatar inte att släpa runt på en jätte tung väska på tåg och tunnelbanor? Ska verkligen anstränga mig denna gång, vara realistisk när jag packar. Jag menar, kom igen Sara, du ska bara vara borta i FEM dagar...

Om jag känner mig själv rätt så kommer jag att svära hela vägen från min dörr i Leksand till mormors dörr i Stockholm. Pga den tunga packningen...


En väska? I wish. Det blir en sånhär,dataväska, handväska,kameraväska...

Sen då?

Jag funderar en hel del på vad jag ska göra när jag nu i maj är klar med utbildningen. Jag vill självklart flytta, är ju inte alltför livligt i den här byn. Men vart? Vad vill jag jobba med? Åh blir tokig...bara funderar, funderar och funderar...

Fick en snilleblixt här om natten, vad jag nog skulle vilja göra. Men då gäller det ju att jag får jobb där. Skulle faktiskt vara jätteroligt...och kännas viktigt! Men aja, jag ska nog fundera vidare ett tag...Vi får se hur det blir!

Nä nu ska jag kolla biljetter inför imorgon.

Fullmåne


Inatt är det fullmåne. Det betyder oftast att jag får svårt att somna.
Nej men va trevligt, som om jag inte redan har det problemet!!!
Betyder det att jag kommer att somna ännu senare inatt?
Typ vid 04.00? I hope not...

Nu då?

Nu har jag varit inne och vänt på min blogg flera gånger under dagen. Men jag har fortfarande inte kommit på något att skriva om...Det jag vill skriva om, kan och får jag inte skriva om...av flera anledningar! Så jag får väl fundera ut något annat!

Just ja, jag åker ju till Stockholm nu på måndag. Har inte bokat biljett än, försöker kolla om jag har lite is i magen och kan boka den i sista minuten. Men måndag blir det i allafall. Jag ska hinna med en hel del på bara några dagar! Så det blir inte direkt någon semester. Egentligen börjar skolan nu på tisdag, men jag fick lov från skolan att åka till Stockholm istället. Så här ser min vecka ut:

Måndag: Anlända till storstan. Handla frukost. Slappa.
Tisdag: Gå lite på stan. Shoppa. Möta upp med Malin. Slutfest för "Mästarnas mästare" med (förhoppningsvis) hela gänget.
Onsdag: Gå lite på stan (igen). Kanske fika med någon vän som har tid. Åka hem till bror min (leka med Anton). Sova där.
Torsdag: Möta upp med klassen + lärare på centralen. Avverka några studiebesök. Sova hos Bella.
Fredag: 09.00 samling vid Älvsjömässan. Strosa runt på Formexmässan (äntligen!!). Ev. examen middag hos bror. Sova där.
Lördag: (Ev. umgås med bror med familj). Åka hem med tåg eller bil.

Pust. "ledig vecka", my ass!


Tänk...

Tänk att få skutta runt som hulken gör. Han hoppar just nu från berg till berg. Tänk känslan att få vara så fri och nästintill bara flyga runt....Ah, vill också! Men det finns en hållhake...då måste man bara jättegrön och jättestor! Hm, grön är nog inte min färg...I allafall inte på hela kroppen.

Gud va jag har skumma idéer idag!


Big no no

Jag är ledsen, men jag måste dissa Blondin-Bellas premiär i Let's Dance. Charmigt men stelt, stappligt och det fanns ingen "flow" i dansen. Grattis hon kan vicka på höfterna bra! Alltid nå't... Nej jag ska inte bara vara elak. Måste ge henne en eloge för att hon ställer upp i den här tävlingen. Då hon väl tar studenten nu i vår(?)...att hon har tid med detta!

Aja vi får se. Hon verkar ju seriös med träningen så det kanske blir bättre!



Youtube-tips

Blev tipsad om de här tjejer på Marias blogg. De sjunger underbart och har lagt upp väldigt många bra klipp på youtube. Dock tycker jag att dom kan skippa vissa rörelser (ni förstår vad jag menar om ni kollar igenom deras youtubeklipp).

Lyssna och njut av Rin on the rox med "Halo"...



Vacker


Nattliga fynd

Igår när jag återigen inte kunde somna så började jag att rensa lite i mitt gamla sovrum (hos mina föräldrar). Jag hittade en hel del gamla vykort, kort och papper. Finns så mycket minnen bland bilderna jag hittade, så jag satte ihop ett litet kollage av det jag hittade igår...


Ett gammalt julkort från en kompis. Som ni ser så hade skrivit det på lekis, sött va?
Mitt student-tackkort.
Inzoomad bild på mig, rebecca och jonna på Beach Partyt i Ayia Napa 2003.

Ett gammalt skolkort på mig, från ettan på gymnasiet (tror jag).
Och även en bild på en del gänget som jobbade ihop på
ICA Tandådalen säsongen 04/05


Tack Emma!

Äntligen har jag fått tag i trailern till Mästarnas Mästare. Och jag har Emma Igelström att tacka för det! Hon är en av deltagarna och hon hade lagt upp länken på sin facebook...

Här kan ni se trailern till Mästarnas Mästare! Enjoy...


Normalt?

Hur normalt är det att sitta upp i sängen, med datorn i knät och söka efter fakta om den empiriska stilen på möbler och byggnader?? När klockan är runt halv tre, mitt i natten...

Jag har fortfarande inte lyckats somna. Tro mig, jag har försökt!! Så jag tänkte försöka göra lite nytta. Har ju faktiskt en uppgift i den kommande kursen; stilhistoria att göra.

Får se om de kommer ett till inlägg i natt...eller om jag somnar med datorn i knät.

Sömnlös igen.

Hej.

Jaha nu ligger jag här i sängen igen och kan verkligen inte somna. Det har varit såhär i närmare en månad nu. Kan typ inte somna förän klockan tre på natten. Varje morgon försöker jag tvinga mig att gå upp tidigt...lönlöst! Kommer inte upp ur sängen förän vid elva varje dag. KATASTROF. Jag kan för allt i världen inte vända tillbaka dygnet...suck.

Imorgon ska jag och emelie till borlänge och utföra en av skoluppgifterna vi hade över lovet.så då måste jag upp tidigare..det ska bli intressant att se...

Helt sjukt

Tittade runt lite på aftonbladet.se idag igen...hittade en helt sjuk artikel.
Ni MÅSTE läsa det här!

Snart är det dags!!!

Snart är det premiär för tvprogrammet som vi spelade in i Spanien nu under hösten. De flesta av er där ute vet redan eller har klurat ut vilket program det är...

Programmet heter MÄSTARNAS MÄSTARE. Det kommer att sändas på SVT1 med start tisdagen den 13 januari kl 20.00 (om en vecka).

Dom visar en trailer för programmet lite då och då på SVT. Men de har inte lagt upp den på webben! Så fort jag har fått tag i den så ska jag lägga upp den här på bloggen. Men tills dess får ni väl ha lite koll på SVT =)

Vi ska ha lite reunion för produktionen kvällen då premiäravsnittet sänds. Det är väl menat som lite av en slutfest. Det ska i allafall bli jättekul att träffa alla som jobbade där nere igen! Längtar så mycket...

Här kan ni se lite info om programmet...


Projekt & Melrose

Sitter just nu i soffan och försöker mig på min projektplan inför mitt examensarbete. Har visserligen kommit väldigt långt i mitt projekt men jag har skjutit upp skrivandet alldeles för länge. Så nu tar jag äntligen tag i det...

Samtidigt som jag sitter och knappar på datorn, sitter jag även och kollar på någon repris av Melrose Place. Skön 90´s känsla!

Försöker även pussla ihop vart jag ska bo i Stockholm i nästa vecka. Har ju en del ärenden där då. Tror jag har löst det nu!!

Kram

Starkt gjort...

En tjej från Leksand var med på aftonbladet.se idag. Mycket strongt gjort att våga gå ut och berätta om vad hon varit med om...Man har väl förstått att hon har mått dåligt, men inte att läget har varit så allvarligt.

Här kan ni se artikeln!

Bilolyckan

Så här såg bilen ut som krockade utanför Gävle, som jag skrev om tidigare...



Vill ha!!!

Pappa och jag var på Clas Ohlson härom dagen. När pappa stod i kön till orderdisken, så stod jag vid sidan om och suktade efter ett Wii. Kollade upp priset...närmare 2500 kr för själva boxen med Wii Sports. Fy bubblan va jag ville ha det..men dom pengarna finns inte i min plånbok i allafall!

Vi hade ju så roligt under julen då min bror hade med sig deras Wii spel. Jag vill ha nu!!!! Men jag får väl skylla mig själv, då jag precis lagt en massa pengar på min nya systemkamera! Hm..

Värme och kyla

Igårkväll var vi hemma hos Kristofer. Spelade lite spel och kollade på hockeyn. Vissa var mer insatta i hockeyn än andra...men vad gör det? För kortspelet 500 är bara sååå himla roligt ;-) Det var kul och behövligt att träffa alla igen, för de flesta ,som numera bor på annan ort, åker hem nu i dagarna. Så det var väl en liten "goodbye for now"-kväll...

Imorse när pappa klev upp och kollade på termometern, såg han att det var MINUS 25 GRADER ute! Det är kallt mina vänner...Kommer knappt ihåg när det var så kallt här sist! Burr...


Läskigt

Natten till igår, låg jag i sängen och skulle till att somna. Då hörde jag ett skott. Det var verkligen inte en fyrverkeri., det lät snarare som ett gevärskott. Tänkte inte mer på det..men när vi åkte iväg med bilen dagen efter så stod det en bil på en uppfart, längre ner på gatan, där två rutor var sönder slagna. Hänger händelserna ihop? äckligt...

Igår blev det ännu en tur till IKEA i Valbo. En del saker behövdes inhandlas. Påvägen hem från Gävle (vi åkte in till Gävle för att tanka), så hamnde vi i en lååång bilkö. En bilolycka hade skett kunde man ju lätt räkna ut. När vi kom fram till olycksplatser så såg vi att en bil  i andra körriktningen hade antagligen voltat...för den låg nu på taket, helt inkilad mellan de två räckena som delar av motorvägen. Den stod verkligen rakt upp! läskigt...


Låg nivå

Alltså jag är inte nere på en låg nivå och är deppig. Utan jag flamsar bara runt idag! Drar dåliga ordvitsar och sjunger högt. Det har totalt slagit slint i mitt lilla huvud. Mamma hänger på rätt bra...men pappa tror jag nog börjar tröttna på mig. Haha, jag är verkligen extrem idag. Kanske beror på att jag är så trött...


Så här uppfattar nog pappa mig idag. Helt galen!

Minus 17 grader

Ja så kallt är det i Leksand just nu och det har varit ännu kallare under de senaste dagarna! Då är det mysigt att vara inne i värmen och fixa...



Ett nyårigt dygn i Mora

Igår eftermiddag hoppade jag in i bilen och körde upp till Mora. Vi gjorde i ordning oss hos Carro och förberedde middagen. Lite senare kom Sophie och Adam förbi med lilla Emilia. Emilias faster (och deras vovve Leo) följde även med som lite barnvakt. Vi åt länge och mycket, men ah va gott det var! Några glas vin slank även ner, det var också gott =)

Det blev ingen utgång för oss igår, men det gjorde verkligen inget. Vi hade en jättemysig hemmafest. Det blev en helt perfekt kväll! Riktigt roligt att fira nyår med två smågalna moraflickor. Tycker om er Jenny och Carro!

Idag har vi enbart legat och slappat i soffan, tills jag tog mig i kragen och åkte hem till Leksand igen!

Här är några av alla kort jag tog igår...







RSS 2.0