Lite för mycket fritid...

Filmen är igång, jag är sådär intresserad av den. Ofta när jag sitter och kollar på tv så får jag några snilleblixtar, då jag ser kändisar som är väldigt lika varandra! Look-alikes =)

Här är några av dom jag hittat ikväll...kommer nog fler någon annan dag!

image70image71
  image72image73
                        

Ny upptäckt...

Har en slappdag idag. Jag njuter av mitt lilla sommarlov. Vill inte lyfta ett finger innan onsdag, då jag börjar jobba!

Sitter och kollar på Ocean's Twelve just nu på TV4. Tyckte att jag kände igen en statist väldigt väl...Funderade en liten stund och sökte på internet lite. När jag börjat fundera på en sak så har jag ju svårt att släppa det. Upptäckte då att det var svensken Johan Widerberg (som var med i Ebba & Didrik och Lust & Fägring stor) som var med i en scen med Catherine Zeta-Jones... Riktigt coolt!! Undra hur han fick det jobbet, han känns inte som nån som vill satsa stort i Hollywood.

Om ni inte tror mig? Gå in på www.imdb.com ,sök vidare till Ocean's Twelve och klicka på cast!

image68      image69

Avslutningsfesten...

Igår hade vi den stora avslutningsfesten med skolan!

17.30
En stort gäng möttes upp vid fontänen (den enda) i Leksand. Vi började gå till bystugan där festen skulle vara. Det var varmt, sjukt varmt. Men man ska inte klaga på det fina vädret!

18.00
Tog vi varsinn välkomstdrink och minglade lite.

Ca 19.00
Satte vi oss ner vid bordet. Det var dags för en god middag, många tal, många framträdande,

Senare på kvällen gick vi ned till vattnet och de rensade bort alla borden. PARTY! Vi dansade i timtal. Ettorna, tvåorna och lärarna!

En klockren kväll! Allt flöt på och var hur roligt som helst...Längtar till nästa år, till våran avslutningsfest. Då kommer vi rocka ännu mer...fast tårarna kommer att rinna längs våra kinder. Ännu mer än igår! =) Typiskt oss...

Jag har lagt upp en drös med bilder från festen på facebook, för er som kan se de där! Annars får ni se ett litet sammanfattande urval här nedan...

        

Ett stort tack!

Vill tacka våra tvåor för en underbar vecka. Ni har gett oss så mycket inspiration med era redovisningar av era exjobb! Man har fått lite panik att man "bara" har ett år på sig innan man själv ska stå där och redovisa...Men man har även fått många bra idéer vad jag skulle kunna göra för examensarbete nästa år. Spänning stiger, inte sant?

Två stycken av tvåorna använde sig av denhär låten i deras redovisningar... De visade upp grymt snygga bilder, så nu har jag nu fått en underbar känsla av att lyssna på denhär låten. Kommer alltid minnas denhär veckan när jag hör denhär låten!



Inspirationsdagar

Det som väller över mig denna vecka:
Panik
Inspiration
Många idéer
Wow-ögonblick
Avundsjuka
Pepp
Vemod (jag har bara ett år kvar nu...)

Denhär veckan sitter jag i skolan från 8.30-16.30 varje dag och lyssnar på när våra tvåor redovisar sina ex-jobb! Man får ibland lite panik över vilka stora och grymma jobb de har gjort, man känner redan pressen komma krypandes... Men man blir nog mest inspirerande, för att dom är så himla duktiga.

Vi får väl se hur våra redovisningar ser ut om ett år... No pressure klassen =)

Nej nu ska jag in på nästa redovisning! Hörs.


Festtider

Raggarfesten i torsdags var grym. Alla var otroligt nöjda. Alla hade kul. Toppbetyg. Jag hade till och med kul nykter =) inte så svårt att ha det, men ändå. Såhär kul hade både ettor och tvåor....

        

Igår hade jag grillfest här hemma. Av lite olika anledningar: klassavslutning, alldeles för tidig födelsedagsfest och ESC 2008 =) Det var lyckat men det var väldigt mycket folk här hemma hos mina föräldrar. Men det var riktigt trevligt. Vid halv tolv tog vi oss in till Noret och festade loss på Lucky House (såklart). Min syster är ju här hemma nu, så hon hängde med igår...Det var kul att få festa med henne igen. Jag mötte även upp med Malin och Veronica inne på lucky. Riktigt kul att festa med dom igen!!

        
  

Återkommer senare...ska iväg och äta lunch på en restaurang med mamma, mormor och systeryster nu.

Paniken finns, men tiden tillåter inte...

Har alldeles för mycket som jag behöver göra, men har ingen tid att ordna det! Sommarjobb, dekorationsuppdrag och andra saker...men men...

Idag har vi dekorerat på skolan. Ikväll ska vi ha fest för våra tvåor, en fest med Raggar/Rockabilly-tema. Vi är riktigt nöjda med alla förberedelser! Jag och min grupp är riktigt nöjda med vår söta "korvmojj"!! Allt kommer att bli mycket snyggare ihop med alla gästerna, som förhoppningsvis är utklädda i temat.Tog några foton som ni ser nedan...

Borde väl gör iordning mig snart. Är lite trixigt att få ihop en bra outfit, men det ska jag nog lösa.

Imorgon kommer systeryster och på lördag blir det grillfest hemma hos mina föräldrar med skolfolket!

        
        
Lite lånade saker från Classic Car Week, buffébord, "korvmojj" och självklart en korvgubbe vid namn Gösta =)

Det är INTE ok...

Jag vet inte vart jag ska börja... På en dag har allt vänds upp och ner.

Jag hade en sån bra känsla inför mitt sommarjobb. Gick vidare från intevjun och provjobbade. Allt kändes hur bra som helst, kände verkligen att jag klickade med medarbetarna. Men igår fick jag beskedet att jag inte fick tjänsten... Det känns rent förjävligt!!! Känner mig helt körd inför sommaren. Har ju räkningar att betala och nu har ju nästan alla redan anställt sommarjobbare. Har verkligen panik. Dethär känns inte alls ok...

Har suttit och ringt alla möjliga sorters jobb hela eftermiddagen idag. De flesta har redan anställt, vissa är snart klara. Så jag har skickat ut några mail iallafall. Men det känns lite knepigt. Var även på en intervju idag för ett jobb i receptionen på ett hotell. Kändes helt ok, får se inom en vecka. Jag tänker inte ge upp, det måste lösa sig! Finns inget annat alternativ...

Har varit lite andra grejer som känts lite tungt de senaste dagarna, så jag känner mig inte tipptopp. Imorgon ska vi dekorera en fest på skolan, känns lite skönt att få jobba lite kreativt...det kan jag behöva!

Längtar otroligt mycket tills på fredag då min syster kommer hit. Behöver henne otroligt mycket just nu. Vi hade ett lite mysigt samtal idag, vi är så sjuka på telefonen när vi pratar. Jag och min systeryster Malin. Hon är underbar!

När man är i en svacka som jag är i nu, är ens underbara familj och sina närmaste vänner så viktiga. Jag är så glad att jag har dom! Ni är bäst, ni vet vilka ni är =)

Blomsterflärd

Igår kväll hade vi en liten floristlektion med skolan, på en blomsteraffär i Leksand. Det var kul att få lite grundkunskaper på den fronten. Hoppas på fler sådana kurser. Kul att göra något annorlunda. Vi fick göra lite arrangemang och buketter...

Mitt humör är inte på topp sen igår, så ni får nöja er med några bilder från gårdagskvällen...Förklara mer sen om jag pallar.

        

Day for a tattoo

Idag klockan 16.00 var det äntligen dags!

Min första tatuering. Är riktigt nöjd. I början gjorde det faktiskt inte alls nå ont, visst det kändes men det var ingen fara alls. MEN när hon började tatuera på benet som går ner mot fotknölen (vet inte exakt vad det heter)...då gjorde det riktigt ont. Hon var och tatuerade nära någon nerv, så mina tår började rycka lite. Såg nog rätt roligt ut! Haha.

Jag tatuerade min på Tattoo Obsession i Leksand. Det är två coola brudar som driver det, dom var väldigt duktiga och professionella! Känner mig riktigt nöjd. Jag var hemma hos mina föräldrar nu på kvällen och visade upp min nya tatuering... Pappa (som inte är ett stort fan av tatueringar direkt) tyckte den var snygg, enkel och smakfull...Haha jag blev lite paff faktiskt. Men det kändes skönt med dom orden från honom.

Åh på fredag kommer min syster till Leksand. Shit vad jag saknar henne! Längtar otroligt mycket...


image40

"Lugn dag"

Idag var den sista dagen som vi tog hand om eventuellt nya elever till hösten. Gick bra men är helt slut nu! Har ju faktiskt "jobbat" hela helgen nu, fredag-söndag. Men kul har det varit. Vi blev bjudna på tårta av skolan, som tack för hjälpen. Gulligt och halvgott...

Har en liten fundering...Sitter och halvkollar lite på hockeyfinalen på kanal 6. Högst uppe i högra hörnet, där kanal 6-loggan är så sitter det en mustasch på loggan. VARFÖR?? förstår inte...Någon som vet?

Har precis ätit tacopaj med Tessan. Blir nog film snart. Bodyguard känns lite lockade förvånansvärt nog..en gammal goding känns bra idag!


Imorgon börjar skolan igen. Men det är ju bara två veckor kvar nu...så det går nog bra!


Plaskig utgång

Alla var råpeppade på utgång ikväll! Alla utom jag. Tessan som bor hos mig nu försökte hela eftermiddagen att peppa upp mig men jag låg bara i sängen och velade. Till slut duschade jag och gjorde iordning mig. Jag följde med till förfesten, drack två cider och följde med de andra mot Lucky House. Sen tog jag beslutet att gå hemåt.

Efter att ha gått typ 1-1,5 km med mina stövlar så var dom dyblöta. Snön slutar inte att ösa ner och det är slask på gatorna. När jag nästan var hemma kände jag hur blöt jag verkligen var om fötterna! När jag tog ett steg kände jag att hela stöveln var full med vatten eller alla mina tår var iallafall helt under vatten. Fick till och med lov att hälla ut lite vatten ur stövlarna när jag kom hem. Okej kvalitéen på skorna kanske inte är den bästa, men ändå.

Jag kände mig som en skåning som inte är van vid snö och vinter idag. Blev dyngsur om fötterna. Känner mig som en nybörjare. Trots att jag bott här i Leksand under hela min uppväxt. Hm... Ska ha grillfest om en vecka, hoppas på sol. Tror ni det hinner vända och bli sol och 25 grader tills dess???

image38


Grönt och vitt

Det är så konstigt. Har sett så många väderprognoser de senaste dagarna som visar på att det ska bli snö. Men jag har ju avfärdat de påståendena. Imorse när jag vaknade tittade jag bort mot fönstret...persiennen var neddragen, men det lyste så fint. Då tänkte jag såklart: Yes det är sol och varmt idag!! Men icke då...

Det låg SNÖ på marken. Hade redan kommit någon dm, och det öste ner hela dagen. Nu är det väl runt 2-3 dm! Det är så sjukt konstigt...dethär händer inte!! Snö på den 17 maj. Varför ska vi i Sverige få sota för att allt fokus ligger på Norge just idag?? Dethär är lite överdrivet...

Såhär såg det ut hemma hos mina föräldrar idag...Det är INTE okej!

        

Wait Up!

Ett
Igår när vi hade lite spelkväll så ringde vi den då nervösa Jonna. Hon är väldigt flygrädd av sig och säger sjuka saker när hon är nervös. Fick ihop en liten "floskeltopp", bara under det samtalet...

Jonna sa:
- "Tror ni man kan schamponera in håret med Voltaren?" (skämtade)...Jonna får typ ont i huvudet under flygningar.
- Rebecca sa: "Vi måste göra manikyr nästa vecka!" Jonna sa: "Manikyr?? Oh shit va är det??" (hoppas på att det var ett skämt...)
- " Vaddå varför har ni en sån hård madrass i Kina? Man kanske kan lägga lite pengar i madrass, så kanske den blir mjukare, haha."....Say what Jonna??
- Jonna spille juice på sin fot på flyget till Cypern för några år sedan, hennes kommentar på det va: " Ah, fotjuice, moahahaha".

Alla har vi vår egen humor. Vissa har en bra humor och vissa har en mindre bra humor....*host host*. Nejdå skämt åsido, Jonna är grym....Jonna är bäst!!

Två
Har äntligen bokat min tatuering. På måndag eftermiddag ska jag fixa min första tatuering. Känner mig säker på motivet och vill verkligen göra det! Det enda som jag är lite nervös inför är väl hur ont det kommer att göra. Men va sjutton, har ju fått de konstigaste av behandligar (med nålar) för mina sportskador och har ju även hoppat bungyjump....så dethär lär jag klara av!

Tre
Idag klockan fem kom min Terese hem från sin praktik i Sthlm. Hon ska bo hos mig nu under de två sista veckorna i skolan. Känns riktigt roligt! Nu har vi bäddat ut min grymt sköna bäddsoffa och vi kollar på lite film. Men nu när jag tittar lite närmare på Tessan så ser jag att hon sover. Stackare, hon har nog haft en lång dag...Ska nog stänga av tv och dator nu, så hon får sova i lugn och ro!

Godnatt!


Back in Dalecarlia

Känns bra att vara hemma i Leksand trots att man redan har börjat stressa upp sig inför alla saker som måste göras...Men men, skönt iallafall att vara här hemme igen!

Roadtripen upp till Leksand med Emelie gick ju finfint. Vi har alltid lite roligt när vi åker bil. Jag började störa mig på att de flesta orter vi åkte igenom hade så nördiga namn, så jag tog några foton...

        

Igår hade jag lite Leksandsdag. Fikade med Joanna, Rebecca och Linda. Vi träffades även på kvällen och spelade lite spel. Riktigt trevligt! Har saknat Rebecca otroligt mycket...de andra träffar jag ju oftare =) Rebecca "goofade" sig som alltid, hon kan verkligen få en att le....haha.

        
       

Nu i helgen blir det att hjälpa till på skolan och mingla och hjälpa de som sökt vår skola! Dag ett är avklarad, hade riktigt roligt idag. Träffade många nya människor, sköna människor.

Dags att sova. Eller?

Dalaluft

Är sjukt trött men det är skönt att äntligen få vila huvudet på sin egen kudde i sin egen säng igen...

Kom hem till leksand vid 18.00. Rev upp hela resväskan och packade ner all smutstvätt i min tvättpåse. Mamma hämtade mig. Tvättade hos mina föräldrar. Åt middag. Handlade. Åkte hem. Fick ett trevligt besök av Malin och Joanna, möblerade om hela lägenheten med Malins hjälp (blev tokbra), städade, kollade på tv och nu ligger jag i sängen och behöver verkligen sova!!!

Händelserik kväll va? Är riktigt nöjd med min ommöblering. Fick ett bättre lugn här i lägenheten. Känns mycket bättre.

Imorgon: Pyssel i skolan. Fika med Rebecca,Joanna och Linda. Träffa tatuerarna med Tompa.
Fredag-Söndag: Möjligheternas dag på skolan för de som sökt skolan till hösten. Ska hjälpa till där.
Måndag: Skolstart.

Det är skönt att vara hemma igen....Friskare luft här uppe i Dalarna. Me like!


Bara timmar kvar...

Om lite mer än en timme kommer Emelie och hämtar mig. Dags att börja åka upp till Leksand igen...

Det var lite vemodigt imorse...Jag sov otroligt tungt och hade drömt hela natten. Johanna petade lite på mig, hon skulle till skolan och ville säga hejdå till mig. Hon ska ha en stor redovisning idag och var riktigt uppklädd, hon va så fin! Fick en kram av henne och sen gick hon. Shit kommer sakna Johanna, och Mariah för den delen. Har haft riktigt roligt i Linköping, både jobbmässigt och privat. Har riktigt fina vänner...

     


....och jag har fler fina vänner därhemma som jag saknar. Rebecca är ju hemma från Kina i några dagar, Joanna bor ju också i Leksand och Malin är också på besök hemma. För att inte prata om mina fina klasskompisar, som kommer tillbaka till Leksand nu i helgen!

Måste packa klart, men hör av mig när jag andas dalaluft igen!

Years, month and days...

För 5 år sedan...
Gick jag i tvåan på gymnasiet och tyckte då att jag levde livet. Lallade nog runt i min egen lilla bubbla då...

För 3 år sedan...
Hade jag kommit precis kommit hem från Sälen, efter min först och enda säsong där. Var lite ledig och väntade på att få börja jobba på Clas Ohlsons centrallager. Hade nog lite panik över vad jag ville med mitt liv, som mina vänner nog också kände...därav  skapades LHLE!

För 1 år sedan...
Bodde och jobbade jag i Stockholm. På Clas Ohlson i Gallerian. Trivdes men kände nog lite saknad av mina vänner och Leksand. Det var min första sommar på annan ort.

För 3 månader sen...
Hade jag precis avslutat min praktikperiod i Göteborg och börjat skolan igen. Hade även lämnat min tillfälliga roomie Jonna, efter en trevlig tid i Götet!

Igår...
Jobbade jag här i Linköping (på min praktikplats). Filade lite på min nya blogg, släppte den och hade lite releasefest. Lyckades även hinna packa lite för hemresan till Leksand.

Imorgon...
Åker jag hem till Leksand med Emelie. Har saknat min lägenhet, mina kära föräldrar och mina klasskompisar.

Om 1 år...
Är jag en nästan färdigutbildad dekoratör. Har förhoppningsvis fått jobberbjudanden och en plan för vart jag vill bo och jobba...

Jag utamanar:
Johanna, Jonna, Becca, Maja, Tess , Joanna, Jessica och Jennifer.


"Jag vet att ni bara älskar "kedjebrev" (NOT) så jäklar om ni inte svarar nu! Hahaha... " - Mariah Hanses

Welcome to the greatest show...

Yes då var det dags!

Dags för en ny blogg, en nystart här i livet.
Dags att börja satsa på sig själv och bara leva livet och vara lycklig =)

Lovar även att börja uppdatera min blogg mycket oftare.
Det har ni mitt ord på! Så nu slipper jag inte undan...

Vi säger hejdå till min gamla blogg...Bort med det gamla och in med det nya!


image18

RSS 2.0