2012-03-28

Min syster kom förbi en sväng nu på kvällen. Hon mellanlandade här innan hon skulle iväg och jobba natt. Idag har jag känt mig riktigt huslig. Har tvättat, städat och bakat muffins nu på kvällen. Skickade med en liten påse med muffins med syster, tyckte hon behövde det när hon ska vara vaken hela natten. Fatta vilken snäll syster jag är! =)

Har en lite annorlunda jobbvecka den här veckan, med flera lediga dagar. Jag är ledig imorgon också och då ska jag träffa min fina vän Emma, det blir nog shopping, hemmamiddag och filmmys. Trevligt!


Orättvisa

Varje måndagkväll, då jag sitter och tittar på Sofias änglar, så rinner tårarna längs mina kinder. Det är så hemskt vad många människor tvingas att gå igenom. Ofta så är det barn inblandade och då svider det lite extra i mitt moster/faster-hjärta! Det är så orättvist att små oskyldiga barn drabbas av sådana onödiga och dumma sjukdomar som cancer. Fy bubblan vad jag blir arg och ledsen =( Barn ska få vara friska och springa runt och leka och INTE behöva ligga på sjukhus under hela sin uppväxt! Fan!


Bild från Barncancerfonden.

Helg

Fika med fina vänner. Filmkväll med mina föräldrar. Drog med pappa på kvalseriehockey (första matchen han såg på närmare 15-20 år, så jag tyckte att det var dags). Sovmorgon. Gos med vänners bebisar. Bra helg, riktigt bra helg!

Denna vecka startar med ännu en ledig dag. Försöker styra upp lite i lägenheten. Städa, plocka osv. Men det går sådär...


Värme

Kom fram till Leksand vid ungefär halv fem och har därefter flängt runt lite med mina föräldrar. Nu håller pappa på med maten och sen blir det nog bara en lugn kväll!

Jag har så roliga planer för helgen! Ska träffa flera fina vänner, träffa två småknoddar och klappa på en bebismage. Längtar galet mycket! Om det även blir varmt väder och sol så kommer den här helgen bli helt perfekt!

Känner värme i hjärtat av att vara här "hemma" i Dalarna. Ren kärlek faktiskt!


2012-03-22

Under den här veckan har jag byggt om avdelningen som jag har ansvar för (Matplatsen). Jag gillar att jobba i projekt, framförallt då man får vara med hela vägen, från planering till utförande till avslut. Det motiverar mig enormt mycket att verkligen få känna att man "äger" sin avdelning som man har ansvar för. Gillas!

Idag hade jag min deadline för projektet och ville såklart bli klar så jag jobbade mellan 08.15-19.20. Det känns verkligen i mina fötter, funderar på att krypa till sängen då fötterna är så ömma!

Imorgon är jag ledig och då ska jag minsann sova ut. Sen hoppar jag in i bilen och kör upp till Dalarna! Ska bli en skön långhelg med lite mys med föräldrarna och fina vännerna.


Ps. Idag invigde vi vår sommaryta på jobbet. Sommarytan på IKEA Karlstad invigdes av Äntligen Hemmas Karin Mannerstål. Enligt IKEA är det alltså dags för sommar nu...inte mig emot!

Taskig tajming

Mina kära kollegor var snälla nog att släppa iväg mig tidigare ifrån jobbet idag så att jag skulle hinna till isträningen. Jag har inte hunnit vara med på så många träningar under den här säsongen, pga jobb osv. Dagens träning var den sista som jag kanske skulle kunnat vara med på innan dom smälter isen, så jag var jätteglad att jag fick sluta tidigare idag.

Det var en sjukt bra träning! Jag kan inte påstå att jag körde speciellt hårt utan jag assisterade mest tränarna när de gjorde klart ett uppvisingsprogram med tjejerna. Det var jätteroligt att få tänka lite kreativt på isen igen och mina fötter mådde riktigt bra i skridskorna idag! Visserligen så haltade jag när jag gick tillbaka till omklädningsrummet efter passet men jag är imponerad över hur tåliga mina fötter har blivit igen=)

Så ja, det känns ju rätt typiskt att jag har en så pass rolig träning då till och med fötterna mår bra, och så sker detta på den SISTA träningen på säsongen! Ååååh vad jag längtar till augusti (?) då vi börjar med träningarna igen.

Saknar isen redan och den är inte ens nedsmält än. Men när Färjestad åker ur/vinner så verkar den försvinna direkt. Dumt!

Nördigare is-inlägg kan ni ju leta efter. Haha!

En väldigt gammal bild


2012-03-16

Blev taggad i ett inlägg på facebook idag. Det värmde i hjärtat mitt!
Min present (mysdressen) till min lilla systerson gick visst hem =)

Tack moster Sara! Supergosigt!

The game is on

Jag är född leksing. Jag har varit och kollat på Leksands hockeymatcher sedan jag var liten. På högstadiet var vi nog på varje hemmamatch, vi stod rätt ofta i "klacken" men vi satt nog mest och pratade om killar istället för att kolla på vad som hände på isen. Leksandslaget har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. När laget åkte ur elitserien för x antal år sedan så var jag väldigt insatt i matcherna. Vi skulle tillbaka! Men efter några år då laget hade åkte upp och ner som en jojjo, så orkade man inte riktigt bry sig längre på samma sätt. Men man vill ju ändå att Leksand ska få en chans att gå upp till elitserien igen...så lite bryr jag mig allt =)

Idag drog kvalserien igång och Leksand startar med bortamatch mot Örebro. Jag tänkte göra ett ärligt försök till att följa alla Leksands matcher under kvalserien och heja på dom! Idag följs matchen via radion. Vem vet, om jag kollar/lyssnar så kanske dom vinner. Vi kan ju i allafall hoppas!

Halvvägs in i andra perioden så leder nu Leksand med 3-2. Kom igen nu!

Bild från leksandif.se


2012-03-12

Spenderade lite tid idag på en lekpark på Orrholmen med fina vänner och deras små fina barn. Idag fick jag seriösa vårkänslor. Det var riktigt varmt och soligt idag, helt underbart väder! Mer sådana dagar tack!

Har insett att det blir rätt många bilder på barn här på bloggen. Kanske borde nischa in mig att bli en barnblogg istället, trots att jag inte har egna barn. Haha nej då! Ni får leva med att jag har många vänner som har barn, och att jag träffar dom rätt ofta!

Så jag bjuder på ännu en barnbild, från idag :)

Ny vecka, nya utmaningar

Min chef ringde nyss. Detta kommer att bli en intressant och utmanande vecka!
I like it!


Tre djupa...

Nu är årets hittills tuffaste och längsta vecka över. Våran 8 veckor långa kökskampanj hade sin slutspurt under denna helg. Herregud vilket tempo det har varit på jobbet under den senaste veckan, det har varit väldigt roligt och helt galet. Men nu ska det bli skönt att få vila huvudet lite! Startar med en ledig måndag =)

Känns som att den här bilden symboliserar min gångna vecka rätt bra...ALL energi har lagts på detta under den här veckan...


Melodifestivalen 2012

Under de senaste åren så har jag tillägnat ett inlägg åt mellon och skrivit ner mina åsikter kring låtarna. Det har tydligen blivit lite av en tradition som även detta år har efterfrågats. Men tyvärr har jag inte hunnit med det under veckan. Så i år skriver jag ner mina tankar under varje låt och skickar iväg inlägget innan omröstningen. Bättre sent än aldrig =)

David Lindgren - Shout It Out

Måste säga att jag mest av allt störde mig på hans kläder när han framförde låten första gången. Men den är pyttelite bättre idag. Han tog en svart kostym istället för en blå, alltid nåt! Men klädvalet känns fortfarande helt off till den låten och hans breakdance. Låten i sig är alldeles för enformig för min smak. Sticker inte ut tillräckligt mycket. Det jag stör mig mest på är att jag ena stunden tycker han ser ut som en 12-åring och i andra stunden ser han ut att vara alldeles för gammal för att fixa den låten. Jag är förvirrad!

Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern - Jag Reser Mig Igen

På något konstigt sätt så berör den verkligen. Det måste vara Thorstens scennärvaro. Kan inte rå för att le när jag ser framförandet, den är lite härlig. Låten kommer inte vinna, den fungerar inte i Europa, det fattar alla men den förtjänar ändå en plats i finalen.

Dead by April - Mystery

Så uppenbar Linkin Park-kopia att det är pinsamt, men låten är tråkig och mesig. Har ingen intressant melodi i min mening. Men några tycker ju att den är bra, då den blivit framröstad...

Lisa Miskovsky - Why Start A Fire?
Glömmer jämt bort den här låten. Den är för tråkig och enformig. Känns som att hon sjunger samma ton hela tiden. Hon kan verkligen göra bättre musik! Alla verkar tycka om den för att framförandet är så enkelt - En tjej med en gitarr. Inte ens det gör låten bra, sorry.

Top Cats - Baby Doll
Svängigt. Härligt med lite värmlands pöjkar i mellon. Men inte riktigt min musikstil. Men det funkar. Den kommer inte placera sig så högt upp i resultatlistan dock.

Loreen - Euphoria
Gillar verkligen den här låten. Men har märkt när jag lyssnat på den under veckan att den blir så mycket bättre när man ser henne framföra den istället för att bara lyssna på den. Den är förhandstippad, såklart. Hoppas verkligen att folk ser till att rösta på henne. Vore kul om hon vann, för den kan nog fungera i Europa!

Ulrik Munther - Soldiers

Gillar den mer och mer. Han är söt och charmig. Finns en risk att folket glömmer bort att rösta på honom. Han förtjänar en placering rätt högt upp på resultatlistan. Men vinna...nja tror inte det.

Björn Ranelid & Sara Li - Mirakel

Ja vad ska man säga. Man kan väl inte vara arg på honom för att han ställer upp, det är snarare de som tog med honom i tävlingen man borde knäppa på näsan. Detta är ingen låt. Det lilla Sara Li sjunger räcker inte för att kalla den ett värdigt finalbidrag. Har sett och läst många intervjuer med honom, det är så synd att han inte kan ha lite självdistans och humor utan tar allt så hårt. Tråkigt och jobbigt för honom.

Molly Sandén - Why Am I Crying?
Lite övertaggad i början kanske. Det kanske var nerverna som spökade eller så gick hon in för att låta sårbar och låta som att hon hade tårarna i halsen. Det är en bra låt faktiskt. Vet inte om den är en tillräckligt bra ballad för att vinna. Det är svårt att vinna med en ballad numera, tyvärr. Men söt tjej!

Danny - Amazing

Det svänger. Den är dansvänlig. Kidsen kommer skutta runt till den. Stör mig dock lite på hans kläder. Förstår att det inte går att göra vad som helst med kläderna när man vill att dom ska lysa, men passformen suger. Men annars en helt okej låt. Kan vinna! Men vet inte hur den fungerar i Europa, finns en risk att den försvinner i mängden där. Men man kan ju alltid hoppas att den funkar!


Ja nu får vi helt enkelt se hur folket röstar! Danny och Loreen är ju förhandstippade. Vore väl en skräll om någon av dom inte vann, eller?

Vad tycker ni om låtarna?


Peace & Love 2012

Biljetten är bokad och betald! Nice.


Here comes trouble!

Har spenderat dagen med detta lilla busfrö och min syster. Kände att jag behövde komma bort lite och tänka på annat än alla måsten i lägenheten och jobb... Efter alla gosiga kramar idag så känner jag mig lite mer i balans och lite mer som mig själv igen!

Jag älskar min lilla gullunge så otroligt mycket!


Denna väntan...

För någon vecka sedan så köpte jag nya vita converse, mina gamla är så slitna. De ligger nu i hallen i sin fina lilla kartong och bara väntar på att få börja användas. Men jag kör vidare på mina gamla converse tills det verkligen blir vår, när gatorna är fina och sopade! Så det är bara att vänta...

Och den här väderprognosen känns ju sådär kul va...hm...


2012.03.03

Jag känner på mig att det kommer bli en helt galen jobbhelg! Näst sista helgen på våran kökskampanj + sportlovshelg. Igår fick vi en liten försmak på hur helgen kommer bli. Herregud, jag var helt tom i huvudet när jag kom hem! Så nu ligger jag här i sängen och verkligen laddar upp med lite bra musik...Känn pepp :)


2012-02-01

Har haft en helt underbar dag idag! Jag har varit ledig idag och har spenderat dagen med Mira, Josephine och deras småkillar. Det blev en långpromenad i Mariebergsskogen och fika på Löfbergs Lilas "Rosteriet". Tackar och bockar tjejerna för en mysig dag i vårsolen!

Resten av dagen blir nog rätt lugn, måste ladda upp för jobb imorgon och sen jobbhelg!


RSS 2.0