Missing

Vad hände med den härliga, varma och lediga sommaren??

Jag har hört att det iallafall ska bli varmare väder! Så då kan jag bocka av vädret...typ...

Men jag jobbar ju nästan jämt, hinner inte träffa familjen och vännerna så mycket som jag skulle vilja! Vi är inte så många som jobbar i receptionen och en av dom jag jobbar med har precis blivit sjukskriven på heltid. Det betyder att hennes pass kommer att portioneras ut på oss andra,  vilket betyder att mina få lediga dagar ligger i farozonen. Jag hoppas verkligen att mina "heliga dagar" inte kommer att försvinna. För lite ledig måste ju alla få vara lite då och då.

Imorgon skulle jag ha varit ledig...Men icke då. Börjar jobba halv åtta imorn bitti. Alltid bra med pengar, men jag får ju inte lägga vantarna på dom förän de betalas ut i slutet av juli! Hm...Men M kan självklart inte rå för att hon blivit sjukskriven. Jag ska inte klaga, jag har ju faktiskt ett jobb...

Måste sussa nu. Godnatt!


Week update!

Har jobbat mest hela veckan. När jag inte har jobbat på hotellet, har jag hjälpt mina föräldrar att slipa och måla fönster i vår sommarstuga. Känns inte som att jag har någon fritid alls, kämpar för att hitta små stunder där jag kan njuta av sommaren! Ska bli skönt sen när pengarna börjar rulla in sen, i slutet av sommaren...

I torsdags hade vi en lite turistdag. Jag, Mariah och Emelie åkte runt Siljan och besökte lite turistplatser. Vi kollade på utsikten (över siljan) i Tällberg och i Rättvik. Vi besökte några små ateljéer och inredningsbutiker längs vägen. Vi tog en liten promenad vid Styggforsen. Kollade på roliga vägskyltar. Besökte keramikverkstaden i Nittsjö och dalahästtillverkningen i Nusnäs. Kollade in Dalhalla. Åt matsäck på en brygga i Nusnäs och åt middag i Mora. Dagen avslutades med att kolla på kyrkbåtsrodds tävlingen i Mora. Bra rott av Siljansnäsar'n! Gött.

I igår (lördags) jobbade jag, sen på kvällen åkte vi förbi roddarnas fest och se åkte jag vidare in till leksand för att parta lite. Det blev miniförfest och lucky-utgång med Joanna & Rebecca med sina respektive! Riktigt lyckat. Jag hoppas Joanna lägger upp lite bilder på facebook snart, för hela gänget hade likadana snygga glasögon på sig! Fan va coola vi va...haha...öööh.




Sorry

Jag har visst varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen denna vecka. Jag har mycket att berätta och lite bilder att lägga upp. Men jag sitter på jobbet nu så det blir lite svårt att uppdatera just nu. Jag återkommer senare...

Galna bilförare

Idag, när jag körde till jobbet så hamnade jag bakom en bil med släpvagn. Det låg en hög med lerblock på släpvagnen, dvs att det var väldigt tung last på släpet... Jag såg att det ena hjulet "vobblade" alldeles otroligt mycket. Så jag höll ett bra avstånd för säkerhets skull! Rätt va det var så ramla hjulet av släpvagnen...Det studsade ut i diket och slog ned en soptunna. Släpet bara hängde i vägen och det slog gnistor från den! Jag tutade som en galning och efter några meter så stannade bilen. Jag körde förbi (ville inte bli sen till jobbet) och kollade in föraren. Han såg helt oberörd ut och höll en cigarett i handen. Idiot...att köra med så tung last när han inte hade kollat att hans släpvagn "mådde bra". Herregud.

När jag hade kört om bilen med släpvagnen så hamnade jag efter en traktor. Den vinglade fritt över hela vägen, hade ingen chans att köra om den och den körde i 30-40 km/h. Föraren öppnade även traktordörren för att fläkta lite??! Förstår mig inte på vissa förare alltså... Vet inte om det är för att jag stressade till jobbet, men folk kan väl iallafall hålla sig på sin sida av vägen? Eller?


Another day

Har gått och blivit helt "dagvild". Har ingen koll på vilken veckodag det är. Har för mycket i huvudet för att hålla koll på sånt oxå. Jag vet när jag ska jobba, jag åker och jobbar. Tar en dag i taget. Känns som att jag bara går runt i cirklar. Samma sak varje dag. Det händer inget som drar mig ur det hela...

Igår skulle vi ha åkt och kollat på roddtävling nr 2, men den blev inställd pga för stark vind. De lyckades inte köra upp (kyrk-) båtarna till Sollerön och det blåste för mycket för att kunna genomföra en regelrätt tävling. Så nu börjar vi ladda för nästa tävling, imorgon torsdag...

Vi tänkte göra det hela till en heldag. Börja vid 10.00 och ha en liten guidning för Emelie runt Siljan. Visa lite sevärdeheter, kan vara bra för oss andra oxå och få en liten repetition! Så imorn händer det ju iaf något annorlunda...sweet!


Give me a break

Det känns som att det varje dag "ploppar" upp något nytt som drar mig längre ner...

Jag är så trött på att springa runt i cirklar utan att få en bra nyhet. Ja jag vet, jag låter nästintill deprimerad! Så allvar är det inte... Men när det handlar om ekonomi, kan ens humör verkligen sjunka till botten! Jag tycker det är så fel att studenter får mindre pengar från CSN i maj månad. Det är ju då man behöver pengar!!! Hellre får jag mer pengar i maj och mindre i augusti! Som det ser ut i dagsläget så är det kris...Jag har nog löst problemet, men det innebär ju bara att jag skjuter problemet framåt!

Jag sover dåligt, går runt och oroar mig hela tiden, gråter till vilken tv-serie som helst. Suck...vill komma på fötterna nu! Så jag kan fortsätta att leva mitt liv och bara vara lycklig!

Det är mitt mål =)

Dagarna efter...

Då var midsommar över för denna gång...

Det har varit en bra helg. Har jobbat rätt mycket, har haft några riktigt tunga pass med alldeles för mycket att göra! Men festen och tiden med familjen har varit grym, och såå behövlig! Shit va mycket energi man får av att umgås med nära & kära.

Festen på midsommarafton var helt underbar! Den var otroligt lyckad med en massa roligt folk. Det togs även väldigt många roliga bilder. Orkar knappast lägga ut så många av dom här. Har laddat upp en drös med kort på Facebook, så där kan ni se de flesta av dom. Här får ni ett smakprov...



Men kom igen!

Dalarna i all ära.

Men jag hittade en notis från dalademokraten idag, från Ludvika..."Polisen har omhändertagit en moped som misstänkts vara trimmad"...Aaaaaah shit asså! Haha brist på andra nyheter eller? OBS! Den låg som senaste nytt på deras hemsida, hm...pinsamt.

"Här kan man fika med grisar". Falukurrien ligger inte på latsidan heller!! Dom kontrar med grisar. Haha om man är trött, skrattar åt allt...så finns det många artiklar i de olika tidningarna här i Dalarna som verkligen kan roa en...Haha!

Sitter på jobbet, nu igen. Det är midsommar. Jag är sjukt trött. Vill bara att klockan ska slå halv tre så jag kan få åka och äntligen träffa hela min familj. Hela familjen har inte varit samlad sen i februari. Åh längtar efter mina syskon så mycket!!

Längtar inte minst efter min underbara lilla knodd, min söta brorson Anton...


Midsommar

Såhär ser min midsommar ut:

Torsdag (idag):
Jobba fram till halv nio.
Byta om lite snabbt.
Krascha Håkans fest, det är ju faktiskt Hjulbäcksmidsommar ikväll!
Hem och sussa i bra tid.

Fredag (midsommarafton):
Jobba till halv tre.
Byta om lite snabbt.
Skynda ut till Skeberg och se majstångsresningen med familjen.
Äta god midsommarmiddag med familjen.
Skynda hem och göra iordning mig.
Möte upp Johanna & co.
Kolla på majstångsresningen i Gropen (ja, den välkända med 30.000 pers!!!)
Gå till Johanna och börja festa!!! (blir dock rätt lugnt, alkoholmässigt iaf)
Älskar midsommarafton =) Även om det regnar nästan varje år....

Lördag (midsommardagen):
Softa på förmiddagen med familjen.
Jobba mellan 13.30-20.30.
Antagligen så skyndar jag mig hem och gör iordning mig då.
Det blir antingen mys/grillmiddag med familjen eller utgång på Lucky House med vännerna.
Håller det öppet...det blir mer spännande så =)

Söndag:
Umgås med familjen innan syskonen åker hem igen.
Ledig från jobb =) (även måndag...sweeeet)

Hoppas alla ni får en grym midsommar, trots regnet (om det nu kommer nå mer)...

At work

Ja Mariah, du får ta att jag snodde din rubrik idag!!!

Sitter som sagt på jobbet. Som sommarjobbare så är det såklart JAG som ska ta emot/ checka in ALLA turisterna som ska bo hos oss på hotellet & stugbyn över midsommar. Det är en hel del gäster kan jag lova. Men jag är tacksam att alla väljer att inte komma samtidigt iallafall. Hade förberett mig på värsta rushen ju!!!

Men här sitter jag....bloggandes i lugnan ro...målar naglarna lite....ätit en macka (enda målet mat som jag kommer att hinna äta idag, ja förutom frukosten)...Men snart kommer säkert alla, alla gäster som alla har tänkt: Äh vi kommer där runt kl sex, det passar nog bra! Hm...Ska inte klaga, jag har ju iallafall ett jobb!!

Och jag trivs som fan på dethär jobbet...

Ris & Ros

Som vanligt stressade jag ner för trapporna och ut mot bilen. Dags att jobba igen! Väl framme vid bilen ser jag att det sitter en lapp under vindrutetorkaren... En P-BOT!!!! Helvete också. Alla i mitt hus brukar stå parkerad på dendär platsen. Nu när sommaren kommit igång med sina turister, så börjar alltså polisen (?) gå runt och kolla bilarna. Satan vilken otur jag har....har sjukt tajt med pengar redan! Fattig student och allt...speciellt denna månad!
Så min dag började på detr mest pissiga sätt....Åååååååh!

Har haft en rätt stressig dag på jobbet idag. Min chef var förbi mig på jobbet idag. Hon berättade något för mig som gjorde mig såååå glad! Hon berättade hur otroligt nöjd hon var med mig, att hon kände att vi verkligen klickade och att hon tyckte det kändes tryggt när jag jobbade. Fick även höra lite vad de andra ägarna tyckte om mitt arbete hitills! Bara en massa bra och positiva saker. Det gjorde verkligen min dag!! Trivs på mitt sommarjobb er än någonsin nu. Var lite otippat att jag skulle trivas på ett sånt ställe...Men åh va glad jag blev idag!
Sådana kommentarer får en att vilja göra ett ännu bättre jobb...


Look alike 5!

Hittade något klockrent. En skolkompis/ pojkvän till en klaskompis vid namn Henrik är sjukt lik en viss gubbe som är ställd utanför JULA-butiken i Borlänge. Vi tänkte direkt på Henke när vi såg gubben där utanför butiken...Tur för mig att Henke aldrig skulle läsa min blogg, för då skulle han nog slå ihjäl mig. Men fan va sjukt lika dom är!! Samma långa ansikte...Haha...






Fix med Peace & Love

Idag var det dags för lite fixande inför Peace & Love-festivalen.

Surayya, min klasskompis har numera titeln: Dekorationsansvarig för Peace & Love-festivalen! Så coolt. Är riktigt stolt över henne... Idag var jag där mellan 12.30-18.00 och hjälpte henne. Idag målade vi några rockringar , tillverkade "fotoramar" av VP-rör och körde runt och handlade in lite saker. Jag fick köra, denna fina bil som ni ser på en bild här nedan...Kände mig sjukt viktig och grym, när jag körde runt i den. ALLA tittade på mig! Värsta inne-tjejen...! haha.

Tänkte väl jobba längre än till klockan sex, men när jag och Ida satt och spikade på golvet så upptäckte vi en stor fet spindel (2 cm i diameter) som satt bara några få decimetrar från mitt ansikte. Ida skrek ett "skräckfilms-skrik"...jag skrek för att hon skrek...Mitt hjärta hann inte återhämta sig förän efter en timme tror jag. Usch va läskigt. Vi plockade ihop lite snabbt det vi höll på med och gick upp för trappan och ut i friheten igen...(vi sitter och fixar nere i en "mördar-källare" nämligen, skit läskig...har säkert använts till någon skräckfilmsinspelning)... Påvägen upp för trappan såg vi den första spindelns alla "hoomies", då sprang vi ut!!! Efter att inte ha lyckats återhämta oss så gick vi istället hem.

Lite bilder från idag, tagna med min mobil...(mest på bilen och på Surayya)...



Besviken/Imponerad

Mina kära vänner (inkl mig) har blivit otroligt dåliga på att uppdatera sina bloggar! Skärpning nu tjejer. Vad har hänt? har vi så tråkiga liv att vi inte har något att skriva om längre?? Jag har iallafall skärpt till mig nu...nu är det er tur! Tänk på mig som sitter här och jobbar helt själv om dagarna! När det är som lugnast så går jag alltid in på era bloggar och hoppas på att få läsa något roligt...men icke då! Saknar er och era bloggar....=)

En stor eloge till Johanna som är sjukt duktigt på att hålla sin blogg vid liv!! Haha duktigt Hanniz...




"Ja int bitter..." ,haha.

Jobb & Fotboll

Sitter på jobbet nu. Det är otroligt lugnt här på hotellet. Alldeles för lugnt. Har städat allt jag har möjlighet att städa och gjort allt jag kan göra. Shit måste hitta på något annat att göra. Inte ens telefonen ringer så mycket som jag vill att den ska göra.

Shit fotbollen börjar nu. Undra om jag kan vrida tv:n här i foajén åt mitt håll. Det är ändå ingen som kollar på den. Det är fan inte en kotte på hotellet nu. Jag vill ju inte missa fotbollen. Det är för viktigt!! Men men man har ju alltid internet.

Lite trist att jag inte kunde byta mitt jobbpass idag. Hade velat gå på Mariahs brors studentskiva idag. Men men jag tror nog att dom klarar sig utan mig. Jag hoppas att Mariah & Herman tar sig upp hit till mig iallafall en stund. Så jag iallafall får träffa Herman lite. Min ex-roomie =)

Nä nu ringer telefonen!!

Hej.


Peace & Love

måndag är jag ledig från jobbet. Då MÅSTE jag ta mig tid till att hjälpa min kära klasskompis Surayya. Hon har som projekt att dekorera HELA Peace & Love- festivalen i Borlänge. Dvs ungefär halva Borlänge!! Hon behöver dock inte dekorera själva scenerna. Hon behöver verkligen arbetskraft och jag vill väldigt gärna ställa upp. Dethär är ju något man verkligen vill vara med om!! Hur coolt som helst...



"Hemlis"

Igår, fredag, hade jag äntligen en ledig dag från jobbet. Behövde verkligen komma ifrån lite och låta huvudet slappna av lite. Men jag vet faktiskt inte vad som har hänt med mig. Tror nog att jag blivit så van att ständigt jobba eller ha andra ärenden att utretta, att jag inte bara kan ligga och slappa på min lediga dag...

Jag och min mamma har ett lite projekt på gång. Fast det är lite hemligt, är en överraskning till min lilla brorson. Det har att göra med vår gamla lekstuga...Kommer bli tokbra! Han får förhoppningsvis se det när dom kommer upp på midsommar! Har saknat att vara kreativ igen...Det är som en drog! Får aldrig nog.

Så gårdagen bestod av att hålla på med det projektet och städa mina föräldrars två bilar invändigt. Nu luktar de gott och är hur fina som helst. Men jag orkade inte tvätta dom utvändigt....men det är väl insidan som räknas, lr?! haha.

Nä nu ska jag göra iordning mig och åka och jobba igen!


Look alike??

När jag ser bilderna bredvid varandra, så känns dom inte alls så lika. Men jag har länge funderat på att dom nog kanske är lika...Nåt är det...hm, bedöm själva!


2 skådespelerskor från Cityakuten och en skådespelerska från Advokaterna.

Det värmer i hjärtat

Ögonen fylls med tårar.
Denna underbara låt får mig och le och gråta på samma gång.
Så fin, så sorglig...



Regnet bara öser ner...

Sitter på jobbet. En väldigt lugn dag.

Umgicks lite med Malin innan jobbet vi åt en liten provisorisk lunch, köpt på Hemköp. Trevligt att prata med henne igen så man fick skvallra av sig lite! Man blir f-n lycklig av att träffa henne...hon ger en sån härlig positiv energi! Men det blev en kort träff då jag skulle börja jobba kl halv två.

Så nu sitter jag här på jobbet. Händer inte så mycket idag...Åh va jag fryser. Har kjol men inga tights eller strumpbyxor. Regnet bara öser ner ute. Tänkte inte heller alls på att ta med min en varm kofta till jobbet. Har en tjocktröja med mig, men den är inte alls "lämplig" att stå i en recpetion med (min svarta adidaströja). Aja jag får nog upp värmen snart. Får väl blåsa liv i min städmani och börja grovstäda "repan" lite kanske...

Lider med studenterna (läs Mariahs bror) som går ut skolan idag. Det känns ju inte som det ultimata lyckovädret direkt. Men det kan nog vara skönt med lite regn, för både luften och marken.

Hm ska jobba vidare nu. Ha en bra dag!

Skön vinst

Skönt att starta EM med en vinst till svenskarna! Sweet =) Vi satt som sagt hemma hos Kristofers föräldrar och kollade på fotbollen, mycket trevligt men alla var nog lite för sega.

När jag kom dit skuttade in i köket för att titta till de söta valparna, som nu är fem dagar gamla. Satte mig på huk vid deras "korg" och tittade på de nio söta valparna. Då hör jag att mamman kommer springandes. Hon hoppar upp och försöker BITA mig i ansiktet....två gånger!!!! Hon försökte väl mota bort mig, uppfattade väl mig som ett hot. Men jag avgudar ju de söta valparna!! Jag har inte växt upp med hundar, men är väl inte direkt hundrädd...men efter kvällens händelse har jag fått en ny respekt för dedär djuren. Blev skitskraj, så läskigt att hon nästan bet mig i kinden!

Det syns inte i mitt ansikte, hon fick aldrig riktigt tag med tänderna. Men jag ska nog avstå att klappa valparna på ett tag nu. Förstår mamman, klart att hon vill skydda sina barn. Men jag som är så snäll....hm...



Lilla Leksand

Ja mina vänner. Det är farligt att bo i Leksand. Ett snedsteg och mer än halva kommunen vet om det inom några dagar. Okej, om jag skulle tabba mig så skulle ju inte direkt halva kommunen bry sig det minsta. Men om man är känd, närmare bestämt en känd hockeyspelare...då bryr sig folk! Tydligen...

Jag pratar självklart om en viss lagkapten för vårt kära hockeylag Leksand. Fick höra om dethär i lördags...Vill inte skriva ut hans namn, för då lär väl min blogg överösas med inlägg från en massa hockeyfans (då dom kan hitta min blogg snabbare på google då). Har faktiskt sett en av de fyra filmerna som cirkulerar runt på folks mobiler... Känns hemskt att säga, men jag är rent utav äcklad av vad jag såg. Så himla oproffsigt gjort av en offentlig person! Visst han gör väl vad han vill på sin fritid, men när man är känd borde man nog tänka sig för lite. Utifall om något skulle läcka ut, dumt att ta risken... Enligt min åsikt iallafall!

Man vet ju inte vad i tidningsartiklarna som faktiskt är sant, men om han har sagt de saker som man läst i tidningarna...Så var det kanske inte är det mest smartaste utlåtandet jag sett direkt. Hm...

Artikeln i Aftonbladet den 9/6 2008


Ikväll är det fotboll! Spännande...Vi ska sitta hos Kristofer och kolla! Och samtidigt gulla med valparna =)


Brist på tid vid datorn

Dåliga ursäkter, jag vet. Men sen att jag har börjat jobba har jag faktiskt inte haft mycket tid över...för t ex tid framför datorn! Har max haft tid att kolla min mail på jobbet...

Ja vad har hänt sen sist då?
Jo, vi har ju kollat på studentbalen, spelat beachvolleyboll, kollat på Krilles valpar, firat nationaldagenGropen, haft lite spelkvällar och badat...

...och jag har fyllt år! I söndags blev jag ett år äldre. Så nu är man 23 år! Känns ingen större skillnad, möjligtvis någon ny "skrattrynka", haha =)

I lördagskväll, när jag satt hemma och åt lite mat. Så ringde det på dörren. Där stod Mariah, Cisci och Patrik! "Klä på dig", sa dom. Så jag fick lov att slänga maten, hoppa in i duschen och göra iordning mig! Sen bar det av till Joannas pappa och grillfest. Mina goa vänner hade alltså ordnat en härlig grillfest med SingStar för mig...Så sött av dom. Har aldrig varit med om en sådan överraskning! Så glad blev jag allt...

På själva födelsedagen jobbade jag och sen åt jag lite middag med mamma, pappa och mormor! Trevligt. Kvällen avslutades självfallet med lite kortspel med vännerna.

Har en känsla av att det blir mycket kortspel och beachvolleyboll i sommar. Me like...





Feeling hot hot hot

Man ska inte klaga på värmen. Men när jag kör runt i en bil utan AC, så börjar det krypa i hela kroppen för att det är alldeles för varmt!

Har precis jobbat klart min andra dag på sommarjobbet. Känns bra. Får se hur det blir med allt. Men mitt huvud är alldeles fullt med information. Info som måste stanna kvar där inne i huvudet...hur ska det annars gå att jobba hela sommaren. Måste se till att lära mig allt nu.

Idag ska jag på studentmiddag hos Ylva, som jag åkte konståkning med förut. Trevligt att träffa det folket igen!! Får se vad som händer ikväll. Är lite sugen på att sätta mig på Joannas balkong ikväll med en cider i handen. Ska nog lägga upp förslaget till henne senare sen.

Imorn är jag ledig från jobbet. Vi ska antagligen ha lite picknick i Gropen där det är lite Nationaldagsfirande. Sen ska vi spela lite beachvolleyboll tror jag visst! Ah längtar...

Over and out...(som alla tycks avsluta sina inlägg med för tillfället).

Look-alike nr 3


Har kommit på en till look-alike! Min kompis kompis är väldigt lik Anders i komikerduon "Anders & Måns". Tvillingar som separerats vid födseln, eller vad säger ni?



  

Look-alike nr 2

Sitter på joannas balkong just nu med johan och joanna. Surfade lite och kom på att jag hade en till look-alike att rapportera om. Det är garanterat fler än jag som har lagt märke till dessa personer som är väldigt lika varandra... Nämligen skådespelaren/komikern Will Ferrell och trummis (i Red Hot Chilli Pepper) Chad Smith. Ser ni likheterna?

  

Kung Zlatan...

Ikväll var det ett program på TV3 med Renée Nyberg. Hon intervjuade Zlatan Ibrahimovic.

Jag har alltid tyckt att han verkat cool med dock lite väl nonchalant. Jag har en totalvänd åsikt om honom nu. Han är hur skön som helst. Jag och mamma satt bara och garvade åt hans sjukt roliga skratt. Han har otroligt sköna kommentarer till allt, snacka om att man skulle kunna få ihop en bra floskeltoppen med honom, enbart =) Zlatan gjorde ett genidrag genom att ställa upp på den intevjuen, snacka om att bli mer folkkär! Det var verkligen ett smart drag... Han är fan min idol nu, hur king som helst!

image83

Uppladdning

Igår kväll hade jag fått låna bilen av mina föräldrar. Jag och Joanna åkte till Mora en sväng för att hämta lite grejer hos Jenny. Väl hemma i Leksand igen, åt vi lite på joannas balkong och sen skjutsade jag henne till jobbet.

Istället för att åka hem efter det, tog jag en liten tur med bilen. Det kan vara så "frigörande" att bara åka iväg sådär med bilen. Helt själv med hög musik och bara köra runt på småvägar. Att bo i Dalarna kan vara så rogivande och få en att verkligen ladda upp.

Jag åkte till byn Skeberg utanför Leksand. En by som större delen av min släkt kommer ifrån och fortfarande bor i. Man blir lätt hemmablind att bo så fint som vi gör med en sådan fin natur runt i kring oss...Jag fotograferade lite under min lilla bilresa. Det får en att se annorlunda på saker och ting. Påvägen dit mötte jag en älg som stod på vägen. Han var helt orädd och bara tittade på mig. Därefter åkte jag förbi min farbrors gård, min mormors hus och gården där jag döptes (utomhus). Sen vidare upp till sjön där våran båt brukar ligga. Jag hoppas pappa lägger i den i år...finns inget härligare än att bara hoppa i båten, åka en sväng och kanske fiska lite! Så firas sommaren på rätt sätt =) I Dalarna...

        
        



RSS 2.0