Julskyltningen...

Jo vi var ju i Säter och julskyltade nu i torsdags...Kanske glömde nämna det!

Vi blev tilldelade en butik vid namn " Tobakscity". Låter hemskt het va? haha...

Vi hade en riktigt bra grupp och vi hade riktigt roligt när vi skyltade med leksakerna =)

Titta och tyck till...




Helkvällens mest pinsammaste händelse...

...Efter matchen tackade "konferenciern" för sig och lämnade publiken med klackledaren och Janne Huokko på scenen. Hejaklacksledaren höll igång publiken och Janne Huokko hängde på och hjälpte till. Kanske han inte borde ha gjort, då Janne var rätt full och skrek " Let's party" flera gånger och skrek en massa...och många satt nog och önskade att någon kunde ta mikrofonen ifrån honom... pinsamt huokko.

Men han kunde iallafall skämta om hela grejen med hans mobilfilmer (jo ni vet vad jag pratar om...) på scenen. Skönt att han kan skämta om det, men jag lider med hans barn...

Helkväll med hockey

Grattis till vinsten igår Leksand!! Sweet...

Lite konstig känsla igår att betala 100 kronor för att se en hockeymatch på en STORskärm som man lika gärna kunda ha sett på TV. Men det var det värt. Riktigt bra stämning i arenan! Det var ca 3800 personer där, och alla stod upp när Leksand gjorde mål. Precis som alla gör när man ser matcherna live!

Kändes som om hela Leksand var där nästan. För en gångs skull så hade klacken rätt när de fick alla att sjunga: " Bara Leksingar, överallt Leksingar, bara Leksingar, överallt Leksingar..."

Efter matchen spelade "Billion Dollar Babies". Ett rockband från Falun, vars sångare går på min skola...Så alla vi stod längst fram och supportade! Sen åkte jag hem...Lät de andra stanna kvar och festa! Hoppas de hade en bra kväll.

För jag åkte hem och myste med familjen!


Hade inte kameran med mig in på arenan..
därav denna tråkiga mobilbild från första perioden, då allt var rätt städat!

Underbara känsla

Har precis fikat med Johanna. Var alldeles för länge sen jag träffade henne! Mycket trevlig fika.

Snart ska jag iväg på "förfest" hos Emelies pojkvän! Sen drar det vidare till arenan. Dags för den stora hockeykvällen med storbildskärmen som visar matchen: MORA -LEKSAND!! Blir nog en riktigt grym kväll. Sen efter det blir det lite band som ska spela och säkert mycket festande. Inte för mig dock, för.....

....ikväll kommer hela min familj till Leksand. Så jag åker hem till mina föräldrar efter arenan och umgås med dom.

Så jag får lite av varje ikväll =) Har ett lyckorus inom mig.
Älskar min underbara familj! Otroligt mycket.

Klockrent!


1. Emmas kommentar när vi diskuterade vad som finns i Polen:
" Det som finns är väl...billig sprit och snygga strumpbyxor!"
Ööööööh, jaha...varit där nyligen eller, Emma?

2. GRYMT tips på en sjukt rolig blogg som jag hörde om på radion. En Chihuahua vid namn Leif "skriver" bloggen. Ett litet citat från bloggen:
"Kallt som fan. Djup snö. Som tur är har jag växt mycket sen förra vintern. Är rätt stor nu. Klarar snödjup upp till 6 cm utan större problem."
Kolla in bloggen på www.lifeofleif.com.

3. Bra låt, GRYM dans. Kolla in Beyonces låt "Singles ladies" här nedan eller på youtube. Andra klippet här nedan kan du se en kille som kan HELA Beyonces dans...kolla in det, han är helt otrolig! (Finns även klipp med bara honom).


Vitt eller grönt...Bestäm dig!

Vem du nu är som styr vårt väder här på jorden. Det har varit myckets snö under den senaste veckan, snötäckta gator och mysig vinterkänsla...Men idag blev ALLT slask! Jag är så fruktansvärt besviken...går inte att beskriva... Såg fram emot min vinterpromenad på julmarknaden i helgen, my ass att det blir kul nu!!

Ååååååååh arg jag är!! Nä måste hänga fram adventsstjärnan, så jag får tillbaka myskänslan.

On the road...

Just nu sitter jag i bilen påväg till IKEA i Valbo. Ska fixa lite inför exjobbet. Gud vad jag älskar mitt mobila bredband!

Idag hade vi lektion på köpcentret "Kupolen" i Borlänge. Känns riktigt bra med vår nya lärare, skön tjej! Faktiskt väldigt givande lektion, även om vi har gjort den övningen tidigare...

Om tre dagar kommer mina kära syskon till leksand med sina respektive och brorsonen Anton. Åh va jag längtar. Jag hoppas snön ligger kvar på marken så man får rätt känsla när man promenerar runt på Julmarknaden här i Leksand i helgen! Mys...Längtar verkligen till julen.

Ser väldigt mörkt ut gällande planerna för juldagen och nyår med vännerna. Känns som om jag kommer få fira i allafall nyår själv. Eller med mina föräldrar. Våga bojkotta nyår! Någon som vill ta hand om mig?


Fest & Mys

Så har min helg sett ut!

Har försökt få lite ordning här hemma. Har inte hunnit städa sen jag kom hem till Sverige igen. Men nu ser det iallafall helt okej ut, men som vanligt så skjuter jag upp hela städningen. Så det blir att moppa golven osv en annan dag (skjuter upp det igen)...

I lördags var jag och Jannica en sväng till Lager 157. Blev verkligen inte imponerad! Hittade nästan inget alls...Blev bara två sjalar, två par raggsockor och ett par finfina gummistövlar! Alla dessa ting kan behövas när det säkert blir slaskväder ute! Just nu är det fin snö ute, det bara vräker ner...Men det är alltid bra att ladda upp med gummistövlar och raggsockor!

Senare på lördagen gick vi på bio och såg "Madagaskar 2", den var helt okej men inte bra. Senare på kvällen blev det förfest hos mig (trots att jag tvekade hela dagen på om jag ville festa eller ej). Sen blev det självklart Lucky House. Var faktiskt en riktigt bra kväll, speciellt då man inte varit ute i Leksand på flera månader!

Tog inga egna bilder i lördags, så jag bjuder på en av Jessicas bilder:


Tanten körde på mig!

Jo det är sant. Jag blev påkörd igår, eller ja...lite iallafall! Jag och Rebecca tog en långlunch igår och när vi skulle gå tillbaka till min bil så gick vi över ett övergångsställe. En tant (i bil) stannade till när vi gick över. När vi nästan var över på andra sidan så gasade hon och körde ifull fart. Våra kroppar hann över, men tanten knuffade till min handväska med BILEN! Dumma tant, borde inte få köra bil längre. Knuffa till min handväska sådär, vi hade ju lätt kunnat blivit överkörda. Åh va arg jag blir...Det är INTE okej!


Hipp hipp hurra!

Ett stort grattis till min mamma på födelsedagen!
Hoppas Olivoljan från Alcalá La Real smakar gott =)
Du är världens bästa mamma och jag älskar dig otroligt mycket!


Mamma som 16-åring

Då var det dags igen...

Dags för skyltning i Säter igen. Den här gången blev jag tilldelad en tobaksaffär som även säljer väskor och leksaker. Känns rätt simpelt att få det snyggt där. Julskyltning med en julgran, paket och leksaker osv. Blir nog bra. Känns som att jag har hamnat i en bra grupp också. Jag är den enda tvåan i gruppen, vilket betyder att jag nog ska i princip lämna över till dom. Dom ska ju få fortsätta vårt samarbete med Säters kommun när vi håller på med exjobbet och sen slutar skolan.

Usch får ångest när jag tänker på att vi enbart har fem månader kvar i skolan....hm...trist!

-saknad-

Det är mycket jag saknar just nu:

syskonen, julen, resan i spanien med alla underbara människor som jag lärde känna där, mina "gamla" goa vänner som alla bor på annan ort nu, kärlek, träningsmani...osv.

Vissa saker kan man ju faktiskt ändra på, vissa är över och vissa kommer så småningom!

Mycket att fundera på...

Flashbacks

Idag startade en ny kurs i skolan. EKONOMI. Fick lite kallsvettningar när jag fick reda på att vi skulle läsa ekonomi. Nej nej nej, inte igen... Tyckte inte alls att det var speciellt roligt att läsa det på gymnasiet. Men man var väl mer skoltrött på den tiden... Självklart hade vår lärare lagt upp kursen på ett sätt att vi faktiskt kunde förstå det han lärde ut =) Smart han är, den där Gordon!

Efter skolan tog jag en sväng förbi ungdomsmottagningen. Det var sjukt länge sen jag var där sist. Väckte faktiskt upp lite gamla minnen... Fatta mig rätt! Men när man var yngre så var man ju där några gånger. I egna ärenden och med kompisarna. Fixade nya p-piller och sånt. Idag gällde det att fixa recept för nya p-piller. Tänk vilken "skit" man stoppar i sig, kan inte vara speciellt bra! Men men.

När jag gick förbi väntrummet såg jag två unga tjejer som satt och skvallrade. De var kanske runt 15-16 år. Det gav en några flashbacks. Kunde inte rå för att tjuvlyssna lite, oj oj oj vilket kacklande. Unga tjejer "sätter igång" allt tidigare verkar det som...lite läskigt faktiskt!

Då var man tillbaka då...

Då sitter man i skolbänken igen då...känns lite konstigt faktiskt! Känner att jag inte riktigt har landat efter resan... Men det är väl bara "på´t" igen bara!

Julen närmar ju sig med stormande steg. Igår bestämde vi i familjen hur vi ska göra med julklappar i år. Vi körde lottning, så alla får en som dom ska köpa julklapp till! Jag fick mormor, så jag måste börja fundera lite på den saken nu...

Känner mig lite förvirrad. Hade bara behövt någon mer ledig dag, så jag hann komma i fas lite. Men men inte mycket att göra åt nu. Bara att gilla läget!

Hejdå!

Ljuva känsla

23.40 landade jag på arlanda.
Mamma stod och väntade i ankomsthallen! Åh vad jag ahr saknat henne.
Vi körde in till stan (sthlm, daah) för att hämta lite grejer som jag lämnat där i mormors lägenhet.
Sen började vi åka hemåt till Dalarna.
04.30 parkerade vi utanför min lägenhet här i Leksand. ÄNTLIGEN!
04.40 hade jag somnat =)

15.38 vaknade jag idag. Är lite förkyld så jag var inte förvånad att jag sov så länge. Men är ju rätt sliten efter den här resan. Jag låg och drog mig lite i sängen, sen började jag packa upp lite. Sen hämtade mamma mig. Efter lite middag här hemma hos mina föräldrar, ligger jag nu och slöar i soffan.

Inte undra på att jag är sliten... Har bara haft FYRA lediga dagar på FEM veckor nere i Spanien. Men fan så roligt jag har haft det!

Nej ska åka hem och sova nu...Ah, älskar min säng =) Saknaden har varit stor...

Countdown...

Två dagar kvar tills inspelningarna är över...
Tre dagar tills de flesta åker hem...
Fem dagar kvar tills jag kommer hem till Sverige...
Sex dagar kvar tills jag är hemma i min lägenhet i Leksand igen...

Tiden går sjukt fort. Det går inte att beskriva hur kul jag har haft det här. Vilka underbara människor jag har arbetat med. Det var länge sen jag skrattade så mycket som jag har gjort här...Sweeeeeeeeeet!

Den senaste veckan har överösts med Jeff Dunham-kommentarer. Det har verkligen förgyllt våra dagar, shit alltså...Eller vad säger du Mange? Haha....."Make it talk...." (såå internt, sorry)

Ville bara skicka en liten tanke till min nya goa vän Malin. Hon åker hem redan imorgon, kommer fan sakna henne! Stackarn får lov att hoppa runt på kryckor sen igår, då hon gjorde illa sitt ledband när några spelade lite fotboll. Usch, tur att skadan inte var värre...Aja, kommer iallafall att sakna henne!


Hemresan kommer krypande...

Ja det är faktiskt inte så långt kvar nu...Jag åker hem om 9 dagar. Men vår sista inspelningsdag är om  6 dagar!! Sen ska vi bara packa ihop och dra oss mot Sverige igen. Tiden går så sjukt fort nu...vilket är rätt skönt faktiskt. Som jag sagt tidigare, jag STORMTRIVS här i Alcalá La Real men det dåliga vädret får en att längta hem lite. Ja jag vet att det är snö och slask hemma i Dalarna...men jag saknar min lägenhet otroligt mycket!

Ikväll blir det nog italienska restaurangen igen (för andra gången på en vecka). Vi börjar seriöst tröttna på maten på vårt hotell...inte alltför varierande mat direkt.

Nä nu ska jag nog gå tillbaka till hotellet och kolla till Malin som inte mådde så bra idag. Peppa upp henne lite inför middagen ikväll =)

Adios!

TV = Tröstlös väntan

Jo det är något som jag absolut har lärt mig här nere i Spanien! TV- och filminspelningar innebär mycket väntan, men på något sätt så känns det som all väntan är värt det! Ska bli så kul när programmet vi gör börjar sändas där hemma i Sverige...Hur allt kommer se ut och hur bra det kommer gå hem hos tittarna.

Här om dagen kollade jag runt lite på min facebook och hittade ett "videoklipp" som jag lagt ut där. Ett klipp med mina goa klasskompisar...Det tog rätt hårt att se den "filmen" igen. Kände hur mycket jag saknar alla där hemma. Jag stormtrivs här, tro mig...men nu har jag varit här i över tre veckor och det börjar krypa lite i mig. Kan mycket väl bero på att vädret suger just nu...det regnar nästan varje dag nu och det ska fortsätta så i typ en vecka till. Känns väldigt opepp! Men jag ska inte klaga alltför mycket. Hörde att vi fått snö hemma i Dalarna och det känns faktiskt lite värre...

Nä nu ska jag surfa vidare. Gäller ju att passa på när man får låna rumskompisens dator lite =)

RSS 2.0