30 årskalaset.

Ja idag var det dags för 30-årskalaset för min bror som fyllde år nu i veckan. Släkt, tårta och tokiga barn =)
Det var verkligen full fart här hemma hos mina föräldrar idag. Så jag hann verkligen busa lite med min brorson och mina kusinbarn. Nu är jag helt slut, ligger och slötittar på Finnkampen...åh va gammal jag börjar bli, haha! Inte som brorsan...Nejdå, han ser inte ut att vara en dag över 25 år =)

Grattis bror!


Dagens uppgift

Det var exponering / dekoration på schemat idag. Vi hade lektionen med våra ettor. Vi blev tilldelade:
- En eller flera skyltdockor
- En lite udda placering någonstans i skolans lokaler
- Som tvåa blev jag tilldelad några ettor =)
- Skyltdockornas kläder fick endast bestå av tidningspapper.
Låt fantasin flöda...

Jag är nöjd med min grupps prestation. Tyckte vår docka blev grymt cool. Vi lyckades verkligen få till en lagom puffig bröllopsklänning på en skallig docka =) Vad tycker ni om några av gruppernas fina dockor??





Måste säga att jag blev riktigt besviken på delar av min klass idag.
En del kom inte ens till skolan idag eller så åkte de hem vid lunch.
Riktigt dålig stil. Vi andra fick stanna kvar i skolan efter att vi hade slutat,
för att planera måndagens aktiviteter...dålig stil...

Upp med humöret och in i skiten med er...

Har tagit en liten paus från bloggandet, som ni kanske har märkt...Men jag ska försöka skärpa mig nu!

Min klass har varit lite off den senaste veckan. Vi har varit och skyltat skyltfönster i lite butiker i Säter (av alla ställen). Deras kommun vill samarbeta med vår skola för att få igång handeln där lite! Så det är väl bara att ställa upp, klart man inte tackar nej till mer erfarenhet. Som sagt så var min klass lite halv peppade inför Säterskyltningen, så en lärares kommentar va: "Upp med humöret och in i skiten med er..."

Jag och två till skyltade om i en sportbutik (deras enda). Butiken är rätt stökig, men nu är iallafall skyltfönstret fint och rent =) Vi ville locka dit lite barn, så vi gjorde lite svampar (som nästan såg teknade ut).

Nu under helgen pågår en skylttävling i Säter, så vi får se vilket skyltfönster befolkningen i Säter tyckte om bäst!


Anna "bystar upp" skyltdockorna...


Upp-och-ner

Allt känns upp och ner...Vet varken in eller ut. Har inte koll på läget alls känner jag. Varje dag rusar förbi så fort, hinner inte med. Får panik varje kväll när jag inser hur lite jag har hunnit med!  Usch jag vet att det låter lite deprimerad...

Har fått höra och se en del saker under den senaste veckan, som gjort mig upprörd. Folk kan verkligen bete sig som skitstövlar och behandla andra med noll respekt! Tänk vad mycket enklare det skulle vara om alla bara visade varandra respekt och inte klev över "lik" för att lyckas med det dom vill göra...

Nä nu ska jag ta en kalldusch, dra täcket över huvudet och somna ifrån denna tunga dag!

Hård uppladdning...

Gårdagens uppladdning inför skolstarten har satt sina spår imin energi idag. Jag och Emelie hade ställt in oss på en lugn och mysig kväll med vin, för att förbereda oss inför skolstarten nu i veckan. Men vi gick nog ut lite hårt tror jag visst. Efter några glas drog vi fram hennes pojkväns jättegamla Absolute Dance-skivor, åh så roligt vi hade till de gamla låtarna. Vill verkligen inte gå in på detalj vad vi ställde till med den kvällen. Men dessvärre finns det bildbevis på vår busiga kväll. Hennes pojkvän hade nog garvat ihjäl sig om han kom hem tidigare och såg oss, haha. Vi är bra tokiga, jag och Emelie! Vi rockade verkligen... Senare framåt natten tog vi oss en liten promenad ute på Noret (centrum). Vi gick runt och fnittrade och skämde säkert ut oss en hel del (men ingen såg oss, det var vi säkra på)...

Nej det var en grymt rolig kväll. Vi behövde verkligen bara slappna av lite och festa lite, helt oplanerat...Så idag mår jag väl som jag förtjänar. Inte bakis, men är riktigt seg och det blir nog en tidig kväll för mig idag. Håller nästan på att somna här framför datorn och klockan är bara halv tio! Äh ska sätta på en film nu, sen ska jag gå & sova och vakna upp och ta emot de nya ettorna...


Stolt leksing iallafall...

Ja det här gick ju inte så bra! Misstänker att större delen av folket i Leksand satt bänkade framför OS-sändningarna i förmiddags, när det var dags för roddfinalen med Lassi Karonen...Hörde att hans hemmaklubb Brudpiga hade riggat upp med storbildstv för medlemmarna. Men det gick ju inge vidare...han blev sist i finalen.
Han hade tydligen en förkylning i kroppen och orkade inte med det höga tempot...

Han är grym med eller utan OS-medalj! Hans berömda testresultat på Bosön säger väl allt...grym idrottsman. Och det tar nästan emot att säga det, då han tillhör "min" roddklubbs största konkurrenter, gällande kyrkbåtsrodden iallafall.

Äh kom igen, han började med sån här rodd som 27-åring...
han är ju hur grym som helst!


Sommarens sista kväll...nästan iallafall.

Ikväll ska jag umgås lite med Emelie. Vi ska dricka lite vin och lyssna på vår nya favoritskiva =) Får se hur kvällen slutar, men det kanske blir utgång vem vet...Vad som än händer så ska det iallafall bli en skön uppladdning inför skolstarten!

Imorgon kväll ska vi träffas med kåren och planera hur vi ska ta hand om de nya ettorna, så dom verkligen känner sig välkomna! Så idag har jag tvättat och städat lägenheten, så nu är jag redo för skolan igen! Ska bara kolla om min cykel fungerar, har inte rullat på den sen midsommar, tror jag visst!

Ciao.

Free time

Mitt i ledigheten. Wow inte alla som får en hel vecka ledigt under sommaren, hm...

Min syster med hennes pojkvän har varit och hälsat på i några dagar, närmare bestämt söndag-torsdag.
Åkte ju som sagt ner till Karlstad och hämtade dom i söndags. Jobbade till kl två, körde ner dit, stannade i två timmar och sen åkte vi hemåt. Skoja inte att jag var trött när vi kom hem, speciellt då det hällregnade hela vägen hem. Men men det var det värt! Att få hem syster en dag tidigare än planerat.

Vi har verkligen tagit det lugnt under de här dagarna. Jag fixade så att dom fick bada kurbad på mitt "gamla" jobb, shoppat på Lager 157, spelat kort när åskan har mullrat utanför och kollat på väldigt många filmer. Fick verkligen njuta av min ledighet.

De åkte tillbaka igår. Jag skjutsade dom till Borlänge, Emelie följde med oss. Efter att ha släppt av dom, så strosade jag och Emelie lite på Kupolen. Några inköp blev det visst. Sen åkte vi och kollade på Mamma Mia! Japp det var min andra gång...fan den är så sjukt bra. Det är nog den bästa filmen jag har sett, någonsin!!

Idag blir det städning, slappning, kanske lite häng med Maja och sen får vi se...

Happy Birthday

Ett stort grattis till en underbar tjej som fyller år idag!
Jag hoppas denna goa tjej får en toppendag idag.

Du är grym jonna!


Problem?

Av någon anledning hade Mariah lite problem med sin kräfthatt...



Den årliga kräftskivan

Ja då var årets kräftskiva avklarad! Den utspelades på samma plats som alla de andra åren och med nästintill samma människor. Det var några som tyvärr inte kunde komma och dom var väldigt saknade...Jonna, du var saknad som fan!

Vi hade laddat upp med tält och presenningar. Hällregn var vad SMHI hade utlovat. Men klockan 18.00 när vi skulle dra igång så sken solen så fint. Hela kvällen blev jättelyckad! Kräftor, pajer, snapsar, snapsvisor och fjolldans =)
Vi är så skickliga som lyckas anordna så lyckade kräftskivor varje år! Haha...





Last day


Sista dagen på jobbet. 2,5 timme kvar. Det är lugnt. Det regnar inte ute.
Ska köra ner till Karlstad efter jobbet och hämta systeryster med pojkvän.
Får se om jag pallar att köra fram och tillbaka idag,
annars sover jag kvar och åker hem på imorgon.

Härligt att vara ledig i en vecka nu. Me like.

Hejdå till jobbet, till hotellet med världens finaste utsikt!


Ett glas rosévin för mycket...

Här om kvällen satt vi några stycken och drack lite vin och snackade lite skit. Jag hade jobbat (som vanligt) och skulle köra hem så jag satt där nykter ensam...

Mina kära vänner drog några riktigt sköna "flosklar" under kvällen:

"Skyll dig själv grillspetsjävel!" - Säger Mariah efter att ha blivit spetsad av ett grillspett då hon försökte leta reda på några skor i en garderob. Hennes reaktion var att hon i ren ilska bröt det itu...

"Man kan inte göra slut på telefon. Då kan man ju inte kramas..." (som om det alltid känns lägligt att göra när man gör slut med någon) - Ovisst vem som sa detta...

" Jag hör så dåligt utan glasögon" - Johanna menade det hon sa, på något sjukt sätt, men det låter ju lite konstigt, eller?

"Mamma flyttade på sig själv, så då blev jag ensam..." - Tror nog att Johanna sa det. Kommer inte ihåg sammanhanget riktigt, men det var kul då iallafall =)

(blank)

Kände för att skriva lite på bloggen...

Men nu när jag sitter här så kommer jag inte på något intressant att skriva om...

Jobbar nu. Det händer nästan ingenting!! Så om ni också har tråkigt,
så får ni gärna ringa mig på jobbet och snacka lite skit...

Imorgon är det kräftskiva. Det ska tydligen hällregna hela dagen imorgon.
Men vi har iallafall ett stort partytält,presenningar, partyhattar
och ett glatt humör! Det kan bara inte gå fel...

Sista kvällen med gänget imorgon!
Hm...usch va tråkigt det känns att dom ska åka tillbaka nu!



Det kryper i mig...

Jag vet inte vad det är. Men det kryper i mig... Jobbar ju sista veckan på jobbet nu och det känns i hela kroppen.

När det är dags att sluta, börjar huvudet stänga av sig själv på något vis...Fattar långsammare, fattar inte alla skämt lika snabbt och vill bara vara ledig nu =)

Måste peppa upp mig så jag inte gör några fel nu under mina sista dagar här på hotellet. För det här börjar bli pinsamt nu =) Trögtänkt är vad jag är! haha.



Inte långt kvar nu...

Om två veckor sätter jag min fot på Entreprenörskolan igen...Sommaren har gått så fort. Snart är det dags att sätta sig i "skolbänken" igen. Jag jobbar en vecka till. Sen är jag ledig en vecka (semester!!). Jag har haft en fullspäckad sommar med mycket jobb och mycket tid med familj & vänner. Men jag har börjat sakna mina klasskompisar väldigt mycket nu..Ska bli riktigt roligt att träffa dom igen. Och börja hänga på campingen igen i deras stugor =)



Men innan skolan börjar ska jag hinna med lite fler roliga saker som: min syster med pojkvän kommer och hälsar på, på fredag blir det kräftskiva, OS drar igång och lite skön ledighet!

Det spårar ur...

Ligger i soffan hos mina föräldrar och slappar. Dom är bortresta. Jag är inne på mina tredje skiva i min Sex And the city-box, bara idag...jag borde verkligen ta tag i min dag och göra något.... Det är mulet väder ute, det regnar inte ens (än)...Jag borde nog försöka pallra mig till köket, äta något, duscha och ringa vännerna...


Njuter av sommaren (trots dagens väder)

Visserligen så har jag jobbat väldigt mycket under den här sommaren. Men vi har sett till att hitta på saker på kvällarna så gott vi har kunnat iallafall. Jag älskar att jag har så fina vänner, som jag känt så länge. Vänner som alltid ser till att träffas när vi är på samma ställe. Vart man än bor i vårt avlånga land, så har man alltid tryggheten att man kan träffa vännerna när man kommer hem. Det är alltid någon som är hemma i Leksand. Det är en liknande trygghet som att veta att familjen alltid finns där..

I år "firar" mitt kära kompisgäng 10 år...Mina kära, galna vänner...Älskar er så! Detta är lite bilder från sommaren som gått hittills. Dessa är några av mina underbara vänner...Så ni andra, känn er inte bortglömda =)




Romantik på jobbet...

Är mitt uppe i att checka in ett stort bröllopssällskap idag. Åh jag får så härliga känslor när det blir dags för bröllop i min närhet. Skulle så gärna vilja se själva vigselakten och hela middag. Men men mariah får väl ta kort åt mig och berätta hur underbart bröllopet var (då det är hennes kusin som gifter sig).

Åh, tankarna går tillbaka till min brors bröllop för några år sedan. Närmare bestämt 4 år sedan, tror visst att dom firade nu igår! Det var så fint, så personligt och inte ett öga vart torrt....inte mitt iallafall. Jag menar, kom igen!! Det var min BROR som gifte sig!

                                Åh va fina dom var, min bror och hans fru...

RSS 2.0