Bästa vännen...

Vilket underbart väder det är ute! Jag bara njuter av det fina väder... och ledigheten =)

Det här har sannerligen varit min bästa vän under den här helgen...när jag har legat ute på gräset och solat!

Den finns på Clas Ohlson för 29 kronor.Köp den!



Examen

Härmed kan jag nu presentera mig som "Sara Lind, dekoratör/kommunikatör".

Idag tog vi examen!! Känns väldigt konstigt men även roligt. Under den senaste veckan har vi gråtit, skrattat, druckit, blivit imponerade av klasskamraterna, kramats och tänkt tillbaka på våra två år tillsammans...med ett leende på läpparna!

Jag är uppriktigt sagt VÄLDIGT imponerad av min underbara klass. Alla har verkligen levererat helt otroligt bra examensredovisningar! Jag är så glad att jag har lärt känna dessa personer... Jag har fått vänner för livet.  Jag kommer att sakna alla otroligt mycket! Men jag vet att vi kommer att höras och träffas snart igen... Nu j-vlar ska vi ut och regera på arbetsmarknaden!


Sista veckan i bilder!

Ett litet urval bilder från skolan, avslutningsfesten m m...



Mitt examensarbete

Ska försöka sammanfatta det lite snabbt... Jag har totalrenoverat om mina föräldrars kök och hall som mitt exjobb. Jag har varit projektledare och mina kära föräldrar har hjälpt mig väldigt mycket. Vi har rivit bort gamla köket, köpt ett nytt kök, målat, tapetserat, kaklat, lagt golv osv osv... Det har legat otroligt mycket arbete bakom det här projektet, men jag är oerhört glad att jag tog mig an det. Både jag och mina uppdragsgivare är otroligt nöjda med resultatet, och här får ni se några för- och efterbilder!

FÖRE



EFTER




Återkommer snart...

Det händer så mycket nu med alla redovisningar, den kommande avslutningsfesten och examen på fredag...så jag har inte haft tid att sitta här och blogga. Men jag har mycket att skriva om och många bilder att visa! Sen lovade jag ju för flera dagar sedan att lägga upp bilder från mitt examensarbete här på bloggen...jag lovar att det kommer. Måste bara avsluta skolan först!

Mellan varje redovisning så har vi pauser. När det har varit fint väder så har vi legat ute i gräset och myst. Idag, när det är kallt och grått så sitter vi här inne i datasalen och surfar på rasten.

Så här såg det ut i förrgår under en paus. Angelica såg verkligen somrig ut =)


It´s all over...

Det känns så overkligt. Hela förmiddagen idag gick jag runt och var spänd, förväntansfull och nervös. Skönt var väl att jag i allafall kunde sysselsätta mig med att titta på andras redovisningar. När Emelie avslutade sin presentation, så sprutade mina tårar...Fan va duktig hon va! Alla som redovisade idag var hur grymma som helst!...Efter Emelie var det dags för lunch (jag pallade INTE att äta). Efter lunchen stod det SARA LIND på schemat!! Shit asså...

Ett stort tack till alla mina grymma klasskompisar som hjälpte mig att rigga upp för min presentation, peppade upp mig och såg till att jag var laddad. Jag var självklart nervös men det kändes som att jag vände det till något bra. Jag trivdes på scenen. Fick allt sagt (nästan). Slängde in lite humor. Och jag började faktiskt inte gråta förän mina klasskompisar kom fram och kramade om mig när jag klev av scenen. DET är en bedrift, fattar inte hur jag kunde hålla tårarna borta så länge...Det var även helt underbart att mamma och pappa var där och såg mig "knyta ihop säcken" på skolan.

Nu känns det tomt, underbart och helst sjukt! Jag har nog inte landat än...Imorgon, när adrenalinkicken har lagt sig, så kommer jag nog inse att jag har gjort klart alla uppgifter på Entreprenörskolan i Leksand. Den kommande veckan (fram tills examen nästa fredag), ska jag bara njuta och peppa upp de andra =)

Imorgon kommer jag att lägga upp bilder från mitt examensarbete (för er som inte har sett det). Så ni får se vad jag har haft för mig sen september förra året...

Känn pepp!

Imorgon ställer jag mig på scenen och får visa upp mitt examensarbete för hela skolan!

Känn pepp Sara, känn pepp Sara...det är vad jag försöker intala mig...

Äh det här kommer att gå skit bra!

Hörs på "andra sidan"...

Vågor

Ja allt går verkligen i vågor nu. Jag talar framförallt om min nervositet. Alla ni som inte går på min skola kan aldrig förstå hur "upphajpat" allt är kring våra redovisningar. Det här är en big deal kan jag lova. Man har tre träningar på scenen inplanerade, sen får man även skirva upp sig på fler tider. Det sjuka är att jag enbart ska stå där uppe och prata i ca en kvart, det är fan ingenting egentligen. Men det är så utlämnande. Det är så personligt.

Ena stunden är jag coollugn och bara ser fram emot min presentation. Men andra stunder så sitter jag med tårarna i ögonen och har ont i magen av nervositet. Det finns inte en levande själ som orkar med de här svängingarna...upp-och-ner som en berg-och-dalbana hela tiden.

Just nu känns allt skit. Jag vet att jag kommer gå upp på den där scenen och leverera något bra. Men väntan är olidig, tills man har det "överstökat"...

Vill bara ta en dag ledigt och sova. Men nej just ja, det går ju inte....för nu har jag bara två dagar kvar tills jag ska ställa mig på den där stora scenen (den är bara 2 dm hög...hm...)...

Aja jag behövde bara spy lite galla över min situation...sorry...

Helgen som var...

Egentligen så har jag inget liv för tillfället...Spenderar all min tid i skolan och i min lägenhet (några enstaka gånger på campingen med klassen eller hos mamma & pappa)...Har inte riktigt tid med något annat liv just nu. Men i helgen har jag i allafall försökt göra andra saker...

Dagarna har som vanligt spenderats i skolan men på kvällarna försöker vi hitta på saker. I fredags träffades vi och spelade lite spel, bara umgicks..riktigt skönt. Igår (lördag) var det Eurovision Song Contest- fest för hela slanten! Vi satte poäng på alla låtarna och varvade poöängsättningen med lite "tequilarace" (blev vin för min del). En riktigt bra kväll var det...vi behövde verkligen den urladdningen!

Idag har jag, Emelie och Jessica varit i Borlänge och shoppat en kort sväng. Jag köpte en klänning att ha på min examensredovisning. Jag hade verkligen inte råd egentligen...men denna gång hade jag faktiskt inget val!

Nu sitter vi här i skolan igen...som vanligt. Imorgon ska jag ha min första träning på scenen inför redovisningen. Tänker nog bara känna på tekniken lite...snacka lite skit i mikrofonen så jag blir van vid den!

Hoppas ni har haft en bra helg?

Galen dag!

Gårdagen var verkligen en "berg-och-dalbana"-dag. Det tog mig 4,5 timme att skriva ut min slutrapport. Skrivaren var deprimerad och ville inte lyda mig! Färgerna blev helt konstiga och ibland fick den för sig att skriva ut i liggande, istället för stående. Men men till slut lyckades jag få ut hela rapporten och kunde lämna in alltihopa!

Herregud va underbar gårdagen blev efter det. Vilket känsla, att äntligen lämna in den och gå vidare med nästa uppgift! Nästa uppgift är att planera redovisningen. Vi har onödigt höga krav på den (från våra lärare), så nu gäller det att kunna arbeta under press. Men det blir nog bra...hoppas jag!


Ledsen, men det funkar inte...

Sitter vid datorn samtidigt som jag sneglar mot tv:n. Första semifinalen av Eurovision Song Contest sänds just nu på SVT.

Jag är ledsen men jag har aldrig tyckt om Malena Ernmans låt. Så är det bara! Jag klarar inte ens av att lyssna på den. Det känns ovanligt nog som att jag inte bryr mig om Sverige går vidare till finalen eller ej. Aja Sverige ska väl inte behöva skämmas genom att inte ens gå till final. Men om Malena skulle vinna (vilket jag inte tror kommer hända), så kommer jag inte känna mig det minsta stolt. Snarare skulle jag nog tycka att det är rätt pinsamt...



Klart med sommaren!

Äntligen, äntligen är (nästan) allt klart med sommaren. Jag kommer att befinna mig i Karlstad i sommar!

Har, som jag tidigare skrivit, sökt jobb som säljare på IKEA i Karlstad. Idag fick jag äntligen det slutgiltiga beskedet. Jag kommer att jobba som säljare där i sommar, men jag får inte jobba så mycket som jag skulle vilja. (Dumma lågkonjunktur). Men jag kommer nog att få ihop så pass många timmar att jag kommer att klara mig, gäller bara att visa framfötterna =)

Det känns underbart skönt att äntligen veta vart jag kommer att befinna mig i sommar! Nu återstår det bara att fixa lägenhet. Men tills jag gör det så är min syster och hennes gubbe snälla nog att erbjuda mig boende. Så nu ska jag minsann leta boende. Ska bli kul att komma tillbaka till Värmland igen, trivs där...

Finns det någon som vill hyra en etta i Leksand?
Finns det någon som vill hyra ut en etta/tvåa i Karlstad?


Nattuggla...

Gick och la mig rätt sent nu ikväll. Kunde inte riktigt somna. När jag var riktigt nära att somna så bara sköljde idéerna över mig. "Redovisningen...nu tror jag att jag vet ungefär hur jag vill göra den!!". Så jag tände lampan, drog fram datorn och började skriva ner alla idéer. och här sitter jag nu! Klockan är halv två och jag kan bara inte sova nu...Det gäller ju att passa på när idéerna äntligen kommer krypandes...Sen är det en "annan femma" om idéerna känns lika bra imorgon, men men...

Vi får se hur länge jag sitter här. Måste utnyttja detta tillfälle : )



Förtvivlad.

Med alla måsten just nu så pallar man inte motgångar eller alldeles för stora beslut. Jag vet inte hur jag ska lösa det här nu...dom satte mig minsann i en jobbig sits. Eller det kanske är jag som borde ha gjort något annorlunda? Vem fan vet...Blir bara så trött att allt inte måste vara så här svårt...

Hjärnan kommer att jobba extra mycket under de närmaste dagarna. Tur att Emelie är påväg hit nu, så vi kan skölja bort våra problem med lite vin...i alla fall för kvällen!


Klassresan...

I torsdags var det dags för den efterlängtade klassresan runt Siljan, som jag och Emelie hade anordnat! Bussen började rulla ut från skolområdet strax efter 08.00. Så här såg vårt schema ut:

- Första stoppet: Hotell Dalecarlia, där alla åt en underbar frukost!
- Sen stannade vi vid två utsiktplatser, en i Plintsberg och en i Rättvik (Vidablick).
- Besök vid Nittsjö Keramik.
- Guidning vid Dalhalla.
- Guidning vid dalahästtillverkningen i Nusnäs.
- Lunch i Mora (matsäcken fick ätas i bussen då det regnade ute)
- Klassfoto vid målgången av Vasaloppet =)
- Sen rullade bussen hem igen, via Sollerön...

Väldigt bra dag. Tyvärr så började det regna under guidningen i Dalhalla. Men vårt humör dalade aldrig! En riktigt bra och lyckad dag måste jag säga =)

Klassresan i bilder:




Fler bilder finns på min facebook (för er som är vän med mig där)...

Energin läggs på annat...

Sorry men jag har lite annat att tänka på för tillfället! Känner mig som en robot. Varje dag åker jag till skolan och sitter och arbetar på rapporten. Oftast sitter jag här hela dagen. Även idag, lördag så sitter jag här och filar på ord och bilder. Men det känns ändå skönt att sitta här och känna att jag gör något vettigt så jag slipper stressa livet ur mig nu i nästa vecka då rapporten ska lämnas in. Sen återstår det "bara" att komma på hur jag ska redovisa allt...det är en annan fråga =)

Senare idag så kommer det efterlängtade (?!) inlägget om vår klassresa. (Ska bara lägga in bilderna på datorn).

Hörs sen!

På gång

Idag har vi återigen suttit i skolan hela dagen och skrivit på våra slutrapporter. Hade lite möte med min lärare idag, fick ett ok på rapporten som den ser ut nu. Det kändes riktigt skönt att jag är inne på rätt spår. Idag har jag hållit på med den grafiska utformningen av min slurapport. Man vill ju göra den lite extra fin och personlig. Är faktiskt riktigt nöjd med dagens resultat...blir nog nå bra av det hela!

Imorgon bär det av på lite klassresa över dagen. Jag och Emelie har ordnat en busstur runt Siljan med vår klass. Det blir guidningar och andra roliga stopp! Dagen startar med frukost på Hotell Dalecarlia...det ser jag verkligen fram emot!


Vilken föredrar ni?

Vad säger ni? Vilken är bäst? Originalet eller covern?
Snow Patrol eller Leona Lewis?




Fullt upp!

Nu är det full rulle hela dagarna. Idag satt jag på skolan mellan 09-20 och skrev på rapporten. Känner mig riktigt duktig måste jag säga. Men än är jag inte klar så det blir nog en hel dag i skolan imorgon med...

Väntar ivrigt på besked från IKEA den här veckan. När detsa att vi skulle få besked under vecka 19, så tänkte (hoppades) jag: måndag vecka 19. Möjligtvis på tisdagen. Men icke... Får bli att sitta och kolla på mobilen hela dagen imorgon med...suck.

Efter allt plugg idag så är jag helt tom i huvudet, så nu säger jag tack och godnatt!

Hörs!

Bloggtips!

Många av mina vänner har riktigt bra bloggar så jag tänkte lyfta fram dom här lite oftare än vad jag har gjort tidigare!

Fröken Borge går i min klass och jag gillar verkligen hennes blogg,
kolla in den här!


Här har ni fröken Borge. Lånade den från hennes blogg.

Back in school

Då var det dags för slutspurten då! Imorse klockan nio satt större delen av klassen på plats i klassrummet och blev välkomnade av lärarna. Det är nu det gäller...Fyra veckor kvar! Något som är skönt är att det känns som om alla i klassen stöttar varandra inför redovisningarna av ex-jobben. Allt kommer att fungera så mycket bättre om alla peppar varandra!

Idag överöstes vi med information om de kommande veckorna. Alla lärare och föreläsare gav och kommer att ge oss en massa bra tips och råd. Det värsta är att jag bara blev mer nervös av alla råden. För det hela kändes så nära...dendär redovisningen som jag har våndats över i ett år nu...Den kommer att äga rum om mindre än tre veckor! Usch jag måste chilla ner och fokusera på slutrapporten. En sak i taget.

Min klasskompis Ida klippte mig idag. Blev nöjd, som jag alltid blir när hon klipper mig! Hon är duktig hon. Skönt att få bort håret i nacken igen...Nu återstår bara en färgning av håret, sen är jag nöjd för tillfället!

Vi hörs!



Inte okej

Satt bakom denna kvinna på en buss i Stockholm för ett tag sedan...
Den hårtofsen är inte okej! Det kanske är dags att lämna 90-talet?!


Alldeles för lång uppdatering...

Tydligen så har jag tagit mig en liten bloggpaus på några dagar. Men nu är jag tillbaka igen! Jag har ärligt talat inte haft tid att skriva här. Jag har hållt på med exjobbet, pluggat med Emelie (äntligen är hon här igen), festat och fotograferat exjobbet.



Det känns riktigt skönt att Emelie är upp i Leksand igen. Har saknat henne. Hon är den av mina vänner som vet mest om mitt exjobb och som har sett det. Därför är det lättare att sitta och "bolla" idéeroch funderingar med henne. Så vi åkte till skolan i tordsdags och pluggade. Det var så öde på skolan. Den enda vi träffade var världens skönaste vaktmästare, Putte!

Valborg spenderades ute i Hjulbäck hos bröderna Gunnarsson! Det var ju inte mitt "vanliga" gäng som jag brukar festa med, men det var riktigt länge sen som jag hade så roligt. Det kändes som att man satt och skrattade hela kvällen. Det är ett under att jag inte vaknade upp utan någon röst dagen efter, så mycket som vi sjöng den kvällen. Det var "Broder Jakob" i kanon och hur många stämmor som helst, haha. Jag och Emelie O. rockade i våran höga fina stämma, haha! Skön tjej det där alltså... En riktigt bra kväll var det i allafall. Dagen efter var det självfallet fika i hjulbäck, perfekt avslut!

Igår hade jag satt min deadline i mitt projekt (exjobbet), då det praktiska skulle vara klart och jag skulle fotografera. Det blev en hel del att fixa under dagen (det gick ju inte snabbare av att jag var bakis heller...), men med stor hjälp från mina kära föräldrar så kunde jag börja fotografera framåt kvällen... Tror det gick bra. Tog alldeles för många bilder!! Ska sätta mig nu och kolla igenom allt...får se om dom fungerar eller om jag måste fota idag igen!

Ciao!

RSS 2.0