Kreativitet

Kreativa bloggar!

...MY MILK TOOF...
...EvaElina...
...Ellen illustration...



Gillar du inredning?

...Colour me three...
...Mitt liv på landet...
...Livet hemma (ikea)...



Lite smått och gott! Trevlig läsning!


Ta ett djupt andetag och läs...

Nu vill jag att ni sätter er ner. Tar ett djupt andetag så ska ni får läsa något spännande!!





Våra kära inredare (på jobbet) håller på att bygga JULEN nu under denna vecka... Till helgen ska det stå färdigt! Så ni får snart pallra er till Ikea och kolla in vårat nya fina julsortiment. Och gärna köpa det =)

Känns helt sjukt. Sommaren tog ju nyss slut. Fattar inte vad som hände. Men jag har redan börjat kika lite på julsakerna och jag har redan hittat saker som jag bara måste ha. MEN de finaste sakerna tar alltid slut för tidigt, så jag måste handla det snart!


Men jag får ont i magen bara av tanken att julmusiken säkert kommer att börja spelas i högtalarna på jobbet. Hoppas dom väntar lite med det!


Debatt

Kollade på Debatt igår på SVT. Dom diskuterade bland annat kanal 5:s underhållningsprogram "Kungarna av Tylösand". Det snackades om alkoholkonsumtion, hur programmet påverkar ungdomar osv. Rätt intressant att lyssna på. Kan väl inte direkt påstå att killarna som skulle representera deltagarna i programmet framstod sig själva som speciellt smarta eller stabila. men men intressant att lyssna på i allafall.

Men jag erkänner...jag följer programmet, kan inte låta bli. Har nog något form av hat-kärlek till det, som nog de flesta har.  Är ju kul att se folk göra bort sig och skratta åt dom!


Uppdaterar mig

Jag har en löjligt lång lista med bloggar som jag följer mer eller mindre ofta. Vissa går jag oftast in och läser dagligen och vissa läser jag väldigt sällan. Men idag är jag ledig och bäddade ner mig i soffan direkt när jag vaknade. Tänkte ha en mysdag idag. Jag har nu gått igenom ALLA mina bloggar i min favoritlista. Herredgud det tog säkert en hel timme...Men rätt många har (tyvärr) inte uppdaterat på länge, så det hade kunnat tagit längre tid att läsa igenom...Är nog bra att jag inte läser alla dagligen för då skulle jag verkligen inte ha något liv!!

Funderar vad jag ska göra mer idag. Skulle nog behöva svänga förbi gymmet och sväng och svettas lite, så jag får lite energi! Borde nog även städa och tvätta, men det är inte lika roligt. Hm får se...

I helgen ska jag jobba. Misstänker att det kommer att bli rätt mycket att göra. Lönehelg (för de flesta) + vitvarukampanjen = Galet med kunder =)

Mandelblom

Idag hjälpte jag en man med att rita hans kök. Har var väl kanske i 55-årsåldern kanske, hade sin fru med sig. De var väl rätt trevliga men vägrade sätta sig vid datorn utan krävde att jag skulle göra hela jobbet (vilket går emot våra riktlinjer, kunden ska rita köken och vi ska hjälpa och vägleda). Det var väl inte hela världen, men han stod jättenära mig hela tiden. Klappade mig på axeln alldeles för ofta på ett "lilla gumman"-sätt. Han sa även detta för ofta: "Men du, min lilla mandelblom, jag tycker vi gör såhär istället...", efterföljt av en klapp på axeln.

Nä usch blev irriterad på honom. Störde mig på honom. Gillar inte när folk klappar en sådär på axeln, precis som att jag inte kan någonting. När jag VET att jag vet vad jag håller på med!! Tur att jag lyckades skaka av mig det och gå vidare till nästa kund!

Såhär ser tydligen en mandelblomma ut. Om han nu tänkte på en sånhär blomma, ska jag då se det som en komplimang att han kallade mig för en sånhär blomma??! Aja strunt samma.


Sen sist...

Helgen var fullspäckad, milt sagt! här får ni helgen i detalj =)

Fredag:
Jobbade till stängning (20). Pappa hämtade upp mig. Åkte hem och åt lite, sen började vi täcka alla golv och spackla det sista.

Lördag:
Gick upp rätt tidigt. Slipade väggar. Grundmålade väggarna. Insåg att vi behövde mer grundfärg, åkte och fixade mer. Grundmålade klart. Insåg att vi inte hade behövt fixa mer färg... Målade väggarna.

Söndag:
Blev enormt missnöjd med färgen i köket, helt knas. Åkte iväg en sväng. Kollade på tv. Köpte tv =). Handlade nu färg till köket. Målade väggarna och listerna. Städade. Fick besök av systeryster med familj. Åt pizza. Installerade tv:n. Avslutade helgen i soffan framför den nya tv:n och valvakan...

Skulle kunna tilläggna ett helt inlägg åt katastrofvalet. Men det orkar jag inte. Ärligt talat, nu när man vet resultatet, så hade det inte spelat någon roll alls vilket block som hade vunnit. Bara inte SD hade kommit in i riksdagen!!! Det är åt helvete. Dom har inte en enda vettigt tanke eller idé. Pinsamt Sverige (ni som röstade på SD dvs)

Aja sak samma. Nu sitter jag i allafall och myser i min fina lägenhet. Börjar äntligen känna att jag kommer någon vart med den. Nästa steg blir nog att få in lite mer färg i rummen...

Nej nu lockar tv:n för mycket. Hej!

PS. Bilder på lägenheten kommer när jag orkar fotografera den...


Check!

Inhandlat all färg och alla tillbehör inför helgens målning. CHECK!

Storhandlat. CHECK!

Röstat. CHECK!

Städat. CHECK!

Shit vilken produktiv dag jag haft idag! Grymt bra jobbat Sara!

Kan det inte bli fredag snart??? Längtar.


söndagendentolfteinionde

Då var det söndag igen. Tiden går skrämmande fort, veckorna bara flyger förbi. Känner inte riktigt att jag hänger med. Sitter just nu och försöker göra en veckoplanering inför den kommande veckan. Har en hel del som jag måste göra innan nästa helg då pappa kommer hit och ska hjälpa mig att måla om.

Några punkter på "to do"-listan, (vissa saker är roliga, vissa gör jag mest för att jag måste):
- Rösta
- Tömma sovrummet på möbler
- Inhandla all målarfärg och alla tillbehör
- Kolla på "Lite sällskap" hos tvkändisen Elina ;-) (haha, sorry Elina)
- Träna
- Tvätta
- Spackla & täcka golven
- Skruva ner allt från väggarna
- Ah just ja....jobba ska jag också hinna med =)

Pust! Skönt i allafall att jag idag kan bocka av en sak. Har precis skruvat ner allt från väggarna =)

Liten bild från när vi gjorde om köket hemma i Leksand.


Hemmapyssel

Häromveckan gjorde jag om min "New York-skyline-tavla". Köpte ett snyggt, lite vintrigt tyg på jobbet och klädde om tavlan helt enkelt. Tänkte sy en svart rosett, köpte till och med tyg, men skjuter nog lite på det. Fick en fin filtrosett av Martina som jag kunde använda istället.

Vad tycker ni? Tyckte att tjejen på tyget var så söt med sin fina mössa. Kanske går emot mitt mål här hemma lite, då jag hela tiden strävar efter att försöka få in lite mer färg här hemma. Men jag är riktigt dålig på det. Men jag kan ju byta tyg på tavlan när jag känner för det...


Bloggtips

Min kära vän Sandra har äntligen börjat blogga...*hosthost*....sist i gänget. Åh vilken start hon fått då. Hon uppdaterar redan oftare än jag (inte så svårt kanske...). Så nu vill jag länka till henne så hennes statistik går i taket direkt =)


Söndag 5/9

Igår morse var vi på loppis på ikeas parkering. 75 loppisbord var uppställda av Familykunder. Jag är så dålig på att gå på loppisar. Har liksom svårt att se vad jag kan använda och vad jag kan göra om. men jag hittade i allafall ett par sneakers för 10 kr och en leksaksratt för 20 kronor. Alltid nåt!

Sen på kvällen var vi här hemma hos mig och förfestade lite. Blev rätt lugnt då alla var rätt slitna. Sen drog vi vidare till Mariebergsskogen och andra dagen på "Get A Gig"-festivalen. Kollade bland annat på min kollega Magnus band "Convention of true sound" och på Tingsek. Tingsek har jag aldrig egentligen lyssnat på, men har hört att han är bra. Och dom VAR bra. Inte riktigt min musikstil men vissa av låtarna var riktigt bra! Det tråkiga med festivalen var att banden inte fick spela längre än till klockan tolv, pga att området ligger granne med ett villakvarter. Tingsek hann inte spela klart sina låtar, så han kom ut på scenen själv (då scenarbetarna redan hade börjat riva) och tog fram sin akustiska gitarr och spelade och sjöng utan mick. Helt underbar stund, så intimt. Han bad även oss att köra, i stämmor. Riktigt coolt. Bra avslut på en bra kväll =)

 

Idag tänker jag nog inte göra så mycket... eventuellt kanske börja med mina nya tavlor! Lägger upp en bild senare om jag hinner klart med dom idag.

Lördag 4/9

Nu i helgen är det som sagt "Get A Gig"-festivalen här i Karlstad. Är rätt okända band för mig i allafall. Men det är väl tanken med hela konceptet, att mindre kända band får en chans att visa upp sig. Men ett band som nog de flesta känner till, Hoffmaestro, spelade igår kväll. Har aldrig sett dom live och jag blev positivt överraskad!! De var riktigt grymma...Snacka om bredd på musik. Ena stunden spelar dom sin vanliga "hopp och studs-musik" och i en annan så spelar dom värsta lugna och fina balladen. Riktigt coola grabbar, vilka original =)


Helgplaner

Det blir en fullspäckad helg! Jag och tjejerna ska på en stor loppis på ikeas parkering och på en musikfestival i Mariebergsskogen (med förfest hos mig)! Känns som att det blir en bra helg =)


RSS 2.0